babka style

Karmela Vukov Colić je ispekla super pletenice sa sirom pa podijelila recept za iznenadni posjet gostiju

31.08.2021 u 15:23

Bionic
Reading

Omiljena voditeljica i autorica gastro bloga Ciao Karmela ukoričila je više od 120 obiteljskih recepata u svoju prvu kuharicu nazvanu 'Kuhinja života', ali na društvenim mrežama rado nudi svoje načine pripreme za raznolika slatka i slana jela. Tako je mnoge oduševila jednim slasnim, kojeg je sebi pripremila za večeru

Svima je već vrlo dobro poznato da je KarmelaVukov-Colić, vrsna kuharica. Ovog puta onima koji je prate na društvenim mrežama 'servirala' je super pletenice sa sirom - babka style. Kako je napomenula, lako ih je zamijesiti, a dobro dođu i za iznenadne goste.

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna
  • 1 žličica soli
  • žličicu šećera
  • 1 suhi kvasac

Priprema:

Pomiješati 1 dl toplog mlijeka i 1 tekući jogurt (sobne temperature) pa dodati brašnu. Ubaciti 1 jaje (isto sobne temp.) i 1 dl ulja ili rastopljenog maslaca pa umijesiti tijesto. Oblikovati kuglu, pokriti i ostaviti na toplom 30 min. Napraviti nadjeve: 500 g kravljeg sira posolite i podijeliti na 2 dijela. U jedan dodati 2-3 žl ajvara, a u drugi 3-4 žl sjeckanog blanširanog špinata.

Tijesto podijeliti na 4 dijela. Jedan dio tijesta (to se napravi sa sva 4) razvaljati u što veći pravokutnik i premazati polovicom jedne smjese. Tako se dobiju i 2 pletenice sa špinatom i 2 s ajvarom.

Zarolati u roladu i razrezati je uzdužno po sredini. Potom ta dva dijela rolade isplesti u pletenicu i staviti na lim za pečenje prekriven papirom. Pletenice premazati umućenim žumanjkom. Peči ih na 200 stupnjeva C 20-ak minuta.