TAJNE ŠARMERA

Kakvi muškarci će vas pokušati osvojiti ovoga ljeta?

05.07.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Rus će vas okupati u šampanjcu, Talijan prekinuti poljubac da se javi mami, Čeh nahraniti sendvičima, a Nijemac sladoledom

Galebovi, preplanuli mediteranski zavodnici u legendarnim bijelim hlačama i košuljama raskopčanim da se vide prsa na kojima se ljeska zlatni lančić, naušnica u uhu, briljantin u kosi, sunčane naočale i rečenica poput: 'Ajneklajnepromenade, barkefaren šinjorina?' prava su rijetkost. Zavodnici s plaža i ljetnih terasa i 'galebarenje' gotovo su izumrli. Ljetne ulete na plažama prate sve modernije tehnologije, od mobitela do superbrze daske za jedrenje.

'Muškarci i žene imaju potpuno različite pojmove kada je riječ o privlačnosti i zavođenju', objašnjava psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, dodajući da se krilatica o tome da su muškarci s Marsa, a žene s Venere ne provlači uzalud.

Muškarci su vizualni tipovi, dok žene privlači nešto sasvim drugo

'Muškarci su vizualni tipovi i, dok se oni pale na ono što vide, žene su posve drukčije. Njima je važno ono što čuju, riječ, priča, šala, način na koji je ispričana', objašnjava psihologinja. Sve je to, kaže ona, podloga na kojoj se stvara i gradi privlačnost među spolovima. No, ima li i kakvih ljetnih uleta uopće? Ljeto je doba za upoznavanje i vrijeme kada možete susresti strance. Evo nekoliko savjeta kako da, i prije nego što započne razgovor, napravite selekciju i prepoznate o komu je riječ.

Susjedi Slovenci vrlo su racionalni tipovi, pa vrijeme na godišnjem odmoru ne gube na ljenčarenje. Džogiraju, voze bicikl, jedre... Ako ste adrenalinski tip, Slovenci su vaš izbor. Skloni ste hedonizmu, no ograničeni budžetom? Neka vaš izbor bude Čeh. Prepoznat ćete ga po prijenosnom frižideru u koji će brižljivo spremiti sendviče (s domaćom salamom!) i hladna pića.

Volite li pak pivo i provod do zore, uspjeh vam je zajamčen s Britancima, koji noću dežuraju u baru, a danju spavaju na suncu. Muškarac koji će vam sa susjednog stola slati butelje najskupljeg šampanjca, ne dvojite, zasigurno je Rus.

Racionalni Nijemac povest će vas u šetnju i na sladoled. Kako god bilo, ne ljutite se i ne zamarajte lošim uletima, ljeto je, neka svaki susret bude zabava za oboje.

Metroseksualci su, objašnjava psihologinja, muškarci budućnosti s kojima ćete se gurati za mjesto u kupaonici. Modna industrija ne nameće trendove samo ženama. Sve više muškaraca prije ljeta odlazi na tretmane, depilacije, pedikure, a u kupaonici provode sve više vremena i njihova kozmetika istiskuje žensku.


Slovenci – adrenalinski tip
Prepoznat ćete ga jer na ljetovanju ne želi izgubiti ni trenutka, pa će nakon vožnje biciklom dotrčati po dasku za surfanje.

Britanci – samo nek’ je piva
Noćnim tipovima bitno je da klubovi rade do jutra i da su dobro opskrbljeni pivom. Dan će provesti spavajući na suncu dok ne izgore.

Česi – sve svoje sa sobom nosi
Obratite pozornost na to nosi li sa sobom na plažu sendviče s omiljenom salamom koju je donio od kuće. Drži se hlada i prijenosnog frižidera.

Rusi – nema što nema
Odsjedaju u najskupljim hotelima, izlaze u ekskluzivne klubove i vrhunske restorane, a sve plaćaju u gotovini. Za njih nema nedostižnog.

Nijemci – štedljivi i organizirani
Pozovu li vas na večernji izlazak, pod time ne očekujte večeru i fino vino. Vjerojatno ćete završiti na pizzi i sladoledu.

Talijani – a što će mama reći?
Temperamentnim i rječitim zavodnicima obitelj je na prvome mjestu, pa se nemojte iznenaditi prekine li poljubac da bi se javio majci.