NOVI TRENDOVI

Kakve se frizure nose ove godine

21.02.2015 u 11:59

Bionic
Reading

S novom sezonom dolaze i novi trendovi kad su frizure u pitanju, a ove godine nosi se valoviti bob, duga valovita kosa bogata volumenom te puno nježnija i sofisticiranija verzija 'ombre' pramenova

Duga, lagano valovita kosa ili pak sve popularniji valoviti, pomalo neuredni bob – za koju god se frizuru odlučili, nećete pogriješiti. Prema riječima Marine Milić, vlasnice salona La Luna Hairstyle u centru Zagreba, upravo su ove frizure najveći trendovi ove sezone.

Po pitanju trendova, oni se mogu podijeliti u tri kategorije: styling, šišanje te bojanje kose. Zasigurno najveći hit ove sezone je bob, frizura koja je novom tehnikom šišanja dobila sasvim novo ruho. Što se tiče šišanja, hit je bob u kombinaciji mekanih i tvrdih linija, što znači da je vanjska linija tvrda i naglašena dok je ostatak kose, ovisno o njezinoj teksturi, šišan postepeno ili graduirano. Ovom tehnikom šišanja skida se težina s unutrašnjeg oblika, a kosa ima izražen pokret i volumen.

'Uočava se i novi trend šišanja općenito. Nestaju tvrde linije, geometrijski jako strukturirane linije frizura, što je bilo popularno posljednjih godina, a dominira trend mekanijih linija, neformalnosti i ležernosti', kaže Marina, bivša L'Orealova edukatorica, što je radila sedam godina, prije otvaranja salona La Luna Hairstyle.

No ako niste skloni tako drastičnoj promjeni, tu je sjajno rješenje – valovita duga ili poluduga kosa bogata volumenom. Već dulje vrijeme besprijekorno ispeglana kosa sve više ustupa mjesto valovitim frizurama, što se zadržava i dalje. Dominantni trend volumena i kovrči na dugoj i poludugoj kosi pod snažnim je utjecajem raspona trendova koji su vladali u prošlosti, od lijepo zaglađenih vintage lokni, popularnih u razdoblju pin-upa, pa do nedefiniranih kovrča pod utjecajem street stylea. Isto tako, uočava se povratak podignutih frizura s daškom klasike.

U modu se vraćaju i manje definirane kovrče, znatno većeg volumena, koje vuku korijene iz 80-ih i 90-ih godina, a naslućuje se i povratak popularnog 'cufa', no on je sada ipak u puno blažem obliku te s puno većom teksturom ostatka kose, kaže Marina Milić.

Kada se radi o bojama, ombre je prošlih nekoliko sezona bio hit, a njegov utjecaj vidljiv je i ove godine. Tehnika bojanja ostaje vrlo slična, ali su tonovi i prijelazi znatno mekši i prirodniji te s većom dozom finoće i glamura.

S druge strane, ove sezone vrlo su moderne isprane ružičaste ili ljubičaste nijanse na svijetlim podlogama, što će vjerojatno odabrati pripadnice hrabrijih izričaja, sklonije ekstravaganciji.

Međutim ono čemu treba pridati posebnu pažnju je cjelokupan izgled. 'Nije bitna samo kosa, već cijeli koncept. Kosa je okvir osobe i može dati plus ili minus nečijoj vanjštini, a sve što se radi s kosom odlučuje se na temelju fizičkih karakteristika, osobnosti i životnog stila pojedine osobe', kaže Marina Milić, ističući da u svom salonu njeguje individualan pristup svakom klijentu.