NIŠTA OD STRASTI

Kakve reakcije izazivaju ženske suze kod muškaraca?

07.01.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Mnogi su muškarci slabi na ženske suze, a sada je konačno otkriveno i zašto one izazivaju drukčije ponašanje muškaraca

Pogled na ženu koja plače u muškarcima ne budi strast. I nije to samo zbog emocija koje idu uz suze, nego zbog kemijskog sastava suza koji ženu čine manje privlačnom suprotnom spolu, pokazuje najnovije istraživanje.

Iako muškarci to ne razumiju na svjesnoj razini, njihov mozak, dok žena plače, prima signale koji 'gase' njihovo uzbuđenje. Najjednostavnije rečeno: prave suze imaju jedva primjetan miris koji se uvlači u muškarčev nos i putuje do mozga koji potom tijelu signalizira da zaustavi strast.

U istraživanju su sudjelovale dvije skupine žena. Jedne su uistinu plakale, a drugima je na lice stavljena slana voda. Iako muškarci nisu znali da postoje i žene s lažnim suzama, bez iznimke su svi reagirali na prave suze. U društvu takvih žena, muškarcima se smanjila razina testosterona u tijelu i uzbuđenje im je naglo palo.

Stručnjaci kažu da upravo zbog smanjivanja razina testosterona muškarci u tim trenucima mogu i nježnije reagirati prema ženama, što je dobro jer u trenucima dok plaču žene i trebaju nježnost. Dakle, ženske suze, i to one prave, kod muškarca neće pobuditi strast, ali hoće suosjećanje.