USPRKOS GODINAMA

Kako zadržati njegovane i lijepe grudi

01.11.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Nedavno istraživanje pokazalo je da grudi ostare tri godine ranije od ostatka tijela pa će sada preparati i trikovi za ljepši i mlađi dekolte sigurno biti još više u fokusu

Kreme i kozmetički proizvodi

Skupe kremice nisu nikakva garancija da ćete dobiti bolje rezultate. Puno je važnije da budete ustrajni i redovno tetošite svoju kožu. Koristite proizvode koji uklanjaju višak stanica kože i sadrže ulja koja ćete nanositi masažom. Na taj način koža će biti hidratizirana i njegovana.

Na tržištu se mogu kupiti proizvodi namijenjeni isključivo njezi dojki i dekolteu, a važno je da sadrže kolagen koji će kožu činiti elastičnom. Tako ćete spriječiti pojavu bora i strija.

Dermatologinja Sam Bunting za Daily Mail ističe kako je bitno paziti i na njegu dekoltea koji je gotovo svakodnevno izložen vanjskim utjecajima.

'Na tom dijelu tijela koža je tanja, a gotovo svaki dan izložena je zrakama sunca, vjetru ili nekim drugim utjecajima. Rezultat je gruba koža, često s različitom pigmentacijom i mrljama', kaže Bunting i dodaje da pušenje posebno uzrokuje na ljepotu dekoltea. Pušačice mogu imati više bora na dekolteu nego ostale žene. Za ljepši i mlađi izgled dekoltea preporučuje se jednak tretman kao za lice i područje vrata.

Ako ste već došli u nesretni stadij loše kože, imate tri moguća rješenja. Vitamin C izuzetno je važan jer gradi kolagen pa potražite takve proizvode. Odličan je izbor i produkt s vitaminom B3 i vitaminom A odnosno retinolom jer će obnoviti kožu oštećenu suncem.

Spavanje

Način na koji spavate također može biti dobar ili loš za grudi. Kad spavate postrance, moguće je da dobijete više bora na području dekoltea jer je koža stisnuta, a to posebno vrijedi ako imate veće grudi. Ako spavate u grudnjaku, to može pomoći.

Stručnjakinja za donje rublje i grudnjake Charlotte Elliston iz Rigby & Pellera kaže kako treba odabrati grudnjak s mekim košaricama bez žica i umetaka koji će nas pritiskati. Neki su se dosjetili da bi bilo dobro imati podupirače za grudi tijekom spavanja postrance pa tvrtka thekushcompany.com nudi jastuk za grudi koji se koristi noću. Ideja proizvoda je ta da se jastučić stavi između grudi kako ne bi bile opterećene kada žena leži na boku. Postoji i grudnjak koji ima sličnu funkciju, a nude ga na stranicama decollette.co.uk

Što se još može učiniti, a što je neizbježno

Estetski kirurg Miles Berry kaže kako mu se mnoge žene žale da su im se grudi promijenile nakon što su postale majke. Dodaje da je to neizbježno te će se grudi nakon dojenja obično smanjiti, ali nikada više neće biti iste. Dakle, uz samo starenje i neizbježan učinak gravitacije, mnoge žene imaju taj dodatni problem.

Ako ne želite pod nož, postoje neki drugi tretmani koji uključuju injekcije ili primjerice tretmane laserima koji vraćaju ravnomjernu boju koži i umanjuju bore baš kao i na licu ili vratu.