LJETNE FRIZURE

Kako zadržati lepršave i lijepe šiške po vrućinama

07.08.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Šiške su ponekad uz najpoželjnije frizure u sezoni, a čak i kada se malo pritaje, uvijek su 'in'. Osim što lijepo uokviruju lice, pogodne su za razne stilove frizura, ali ipak imaju jednu veliku manu – ljeti se brzo mažu i ružno padaju pa je dobro znati kako i tome stati na kraj

Bilo da imamo raspuštenu, povezanu ili ispletenu kosu, šiške su uvijek dio frizure zbog koje djelujemo mladenački, a ljeti kao da su nam još draže jer sve što trebamo napraviti je ostatak kose složiti, primjerice, u punđu i spremni smo za dan koji je pred nama. No, kako piše Yahoo, ljeti je teže zadržati lijepo osmišljen styling jer se znojimo i kako moramo paziti na odabir odjeće, tako nije lako izbjeći šiške masnog i prljavog dojma.

Čini se logičnim, ali stilistice za kosu ne preporučuju korištenje regeneratora na šiškama tijekom ljeta jer će se prije zamastiti, a lepršavi look je itekako poželjan. Pranje u umivaoniku ili iznad kade je poželjno samo u kriznim situacijama, ali bolje je oprati svu kosu.

Iako će se kosa vrlo brzo posušiti sama, feniranje nije loša opcija budući da ćete šiškama odrediti smjer. Ravne šiške, koje prekrivaju čelo, prvo treba sušiti po na lijevu i desnu stranu, kao da ćete ih razdijeliti, a pred kraj poravnati kako želite da budu. Tako će imati volumen i neće se zalijepiti čim se malo oznoje. Zato je važno da budete u ugodnoj prostoriji dok radite frizuru pa ako možete, nemojte biti u kupaonici nakon tuširanja, već radije u spavaćoj sobi ili, primjerice, dnevnom boravku.

Za one dame koje šiške nose na stranu ili po sredini, ljetna opcija uvijek je da ih potpuno prebace, podignu prema gore s ukosnicom ili pak naprave mini pletenicu i uklope u frizuru. U svakom slučaju, ove će metode pomoći da ne morate kosu prati baš svaki dan za vrijeme paklenih vrućina.