TRIK KOJI PALI

Kako ublažiti simptome alergija na koži?

08.11.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina broj osoba koje pate od nekog oblika alergije je u stalnome porastu, zbog čega alergije s pravom možemo nazvati bolestima modernog doba

Alergije su prekomjerna reakcija tijela na određene alergene. Sastav obrane netolerantne kože slabiji je od sastava obrane normalne kože te je stoga podložniji utjecajima. Alergije uzrokuju probleme koji se ponavljaju i razlikuju po intenzitetu. Reakcije kože općenito su povezane s genima i okolišem. Posljedično, više članova iste obitelji često pokazuju vrlo slične kožne reakcije.

Sve veći broj ljudi suočava se s alergijama na koži ili netolerancijom kože. Te se pojave manifestiraju osjećajem bockanja, nadraženosti, osjećajem peckanja i pojavom potkožnih nepravilnosti. Ove pojave uzrokuju nelagodu, čak i ako se tijekom pregleda čine blažima. Katkad se dijagnosticiraju kao blaži eritem, suhoća kože ili lagano ljuštenje.

Jedini način da se izbjegne ovaj problem jest uklanjanje svakog doticaja s utvrđenim alergenima. Ovisno o tvari koja izaziva nadraženost, propisuje se odgovarajući tretman. Pored tretmana, intenzivna umirujuća njega kože može biti učinkovita u hidratiziranju i smanjivanju reaktivnosti vrlo osjetljive i kože sklone alergijama.

Upravo tu od velike pomoći može biti Melem. Svojim aktivnim sastojcima Melem prodire u najgornji sloj kože te stvara dobru barijeru koja sprječava gubitak vode iz dubljih slojeva kože. Pravilnom hidratacijom rožnatog sloja koža dobiva potrebnu vlagu te se poboljšava elastičnost kože. Trenutno smanjuje napetost te sprječava daljnji gubitak vlažnosti.

Melem pomaže i kod umirivanja kože koja je izložena raznim nepovoljnim vremenskim utjecajima, a ublažava i crvenilo kože te iritiranu kožu trenutno ublažava.

Melem kombinira najpoznatije prirodne sastojke koji spojeni na jedinstven farmaceutski način tvore originalnu zaštitnu kremu. Važno je nanositi ga u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju. Dovoljno je uzeti količinu proizvoda veličine zrna riže. Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela.

Za brže rezultate i pojačani učinak koristite Melem dva, tri puta dnevno, a prema potrebi češće. I ne zaboravite: melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.