NA ŠTO PAZITI

Kako soda bikarbona pomaže u njezi kože

02.02.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Soda bikarbona nije samo kuhinjski sastojak koji se koristi za pečenje kolačića ili kao prirodan uništavač neugodnih mirisa iz hladnjaka. Soda bikarbona također je i zahvalan kozmetički sastojak

Postoji mnogo načina na koje ovaj proizvod možete uklopiti u svoju beauty rutinu, od miješanja s omiljenim šamponom do djelotvorne paste za zube zbog koje ćete imati svjež zadah kao da ste upravo napustili stomatološku ordinaciju.

Po pitanju njege kože soda bikarbona može itekako pomoći.

'Soda bikarbona može se koristiti za brojne svrhe, uključujući blagi piling kako biste nježno uklonili mrtve stanice s površine kože ili čak kako bi uklonili tragove umjetno stvorene boje sprejevima za samotamnjenje. Također, soda bikarbona ima sposobnost učinkovitog uklanjanja akni zbog antibakterijskih svojstava', otkriva američka dermatologinja Jessica Weiser.

Prije no što se opskrbite zalihama sode bikarbone, doktorica Weiser upozorava da ne pretjerujete. Prekomjerno korištenje sode bikarbone s ciljem njege kože može dovesti do suhoće i iritacije. Osobama koje već imaju kožne probleme poput prirodne suhoće ili osjetljivosti stoga se korištenje sode bikarbone nikako ne preporučuje.

Ako vam se beauty projekti 'uradi sama' koji uključuju sodu bikarbonu ne čine zanimljivim, uvijek možete posegnuti za proizvodima poput pudera za sve namjene koji u sebi sadrži aktivne sastojke sode bikarbone.

Ako namjeravate u svoju rutinu njege uključiti sodu bikarbonu, počnite polako. Zbog rizika od isušivanja i osjetljivosti kože, korištenje sode bikarbone preporučuje se jednom tjedno. Ako dobro podnosite sastojak kao što je soda bikarbona, tretman možete obaviti i do dva puta tjedno, savjetuju stručnjaci.