MOĆ ŽUTE

Kako šik detaljima unijeti ljetni duh u životni prostor

09.07.2019 u 16:03

Bionic
Reading

Kako u modi tako i u svijetu interijera, vedra žuta boja koja savršeno parira visokim temperaturama, svoj trendovski status potvrđuje i ove sezone

Osim što predstavlja idealnu boju u ljetnim mjesecima, žuta posjeduje moć isticanja kao nijedna druga, no najčešće nije jedna od onih koje u potpunosti prevladavaju interijerima.

Vesele i vedre prirode, žuta boja, kada je riječ o dizajnu interijera, najčešće se ističe detaljima koji životnom prostoru daruju pravu dozu topline i udobnosti.

  • +16
Žuti detalji u domu Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zanima vas kako intenzivnu žutu boju pomoću detalja uklopiti u životni prostor? Za vas smo pronašli najbolje primjere s Instagrama i Pinteresta – društvenih mreža koje mnogima služe kao katalog za pretragu vodećih trendova i pronalazak inspiracije kada je riječ o uređenju interijera.

Žuta osobito dobro izgleda u kombinaciji s tamnim nijansama sive, crnom ili čak tamno plavim tonovima. Imate li pretaman prostor ili pak manjak svjetlosti, žuti akcenti će riješiti taj problem.

Svjetle, pastelne inačice žute boje dobar su izbor za veće površine poput zidova, a volite li jarke nijanse žute zadržite se na pojedinim komadima namještaja ili obojite samo jedan zid u prostoriji. Općenito govoreći, brojne jarke boje u prostoru će bolje izgledati istaknute u vidu detalja, pa tako i žuta.