KORISNI SAVJETI

Kako sijede brzo i lako prekriti kod kuće

10.02.2015 u 08:26

Bionic
Reading

Mnoge cure prikrivaju sijedi izrast kod kuće, u uradi sama aranžmanu

Danas mnogi već u dvadesetima dobivaju prve sijede, što zbog stresa i ubrzanog načina života, a što zbog genetike. Donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve one koji muku muče s dosadnim bijelim vlasima.

Za početak trebate znati da je za najbolje rezultate bitno odabrati boju dvije nijanse tamniju ili svjetliju od trenutne boje vaše kose. Najprije nanesite hidratantnu kremu na kožu uz liniju kose da biste izbjegli mrlje, a ramena zaštitite starim ručnikom.

Prije bojenja nemojte prati kosu, a za najbolje rezultate, istaknimo još jednom, zadržite se u okviru dvije nijanse tamnije ili svjetlije od trenutne boje. Razdijelite je po sredini glave i počnite s nanošenjem smjese za bojenje od tjemena glave do kontura lica. Ako je kosa koja uokviruje lice sijeda, smjesu za bojenje nanesite najprije na nju da biste je temeljito prekrili. Za bojenje izrasta boja treba djelovati 30 minuta. Ostatak kose navlažite vodom i prođite češljem kroz nju kako biste ravnomjerno rasporedili smjesu za bojenje od izrasta do vrhova. Ostavite je da djeluje 10 minuta da bi se boja izjednačila.

Sijede se najviše vide na tamnoj kosi, a najmanje na svijetloj, pa ukoliko nemate puno 'izdajničkih' područja, možete proći i sa strateški raspoređenim pramenovima koje možete odvojiti aluminijskom folijom.

Iako to vjerojatno znate, moramo opet ponoviti: od čupanja sijedih vlasi nema koristi. Iako ono ne može povećati broj folikula koje imamo te zbog toga okolne vlasi neće posijedjeti, čupanje može traumatizirati folikulu, a ponavljanje te traume nikako nije preporučljivo. Ako pak imate sijede kojih se jednostavno i brzo morate riješiti, onda ih radije pažljivo odrežite škaricama. Sijeda kosa je često vrlo suha, tako da je, prema savjetima stručnjaka, regenerator vrlo bitna stavka u njenoj njezi.

Savjet za kraj: ukoliko vam se jako žuri, možete isprobati posebnu olovku za prekrivanje izrasta koja izgleda poput markera. Zahvaljujući vrhu u obliku četkice, boja se ne razlijeva i može se lako nanijeti na suhu kosu. Boja olovke traje do tri pranja i možete je primijeniti koliko god puta želite.