POTPUNO PRIRODNO

Kako se zauvijek riješiti ispucalih usnica?

09.12.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Hladni zimski dani donose i probleme s ispucanom i oštećenom kožom, posebice onom jako nježnom na području usana. Kako biste ove zime izbjegli neugodno peckanje te bolne ispucale usne, posegnite za jednostavnim, a opet potpuno prirodnim trikovima koji sprečavaju i liječe usne

Maslac shea
Shea (vrsta afričkog drveta od kojeg se dobiva maslac, Vitellaria paradoxa) intenzivno vlaži i hrani kožu, a najbolje djeluje na ispucalim područjima. Shea kožu opskrbljuje dubokom vlagom koja liječi i traje cijeli dan. Naime, ovaj maslac prepun je vitamina koji liječe i hrane kožu. Uzmite malu količinu maslaca i utrljajte ga na usnice, posebice na područje bolnih ranica. Maslac nanesite ujutro na područje cijelih usana i zatim ponovno navečer na dio koji je baš ispucao, piše refinery29.com.

Šećer
Kako biste imali meke i nježne usne, piling je vrlo važan segment. Šećer je odličan i prirodan način da napravite piling na usnama, uklonite mrtve stanice kože te postignete glatke usnice. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto možete prouzrokovati iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer ili ga pak napravite sami kod kuće miješanjem šećera i ulja te ga laganim kružnim pokretima nanesite na usne, laganim pokretima trljate na području usana te uklonite kožu koja otpadne.

Krastavac
Pomoću krastavca također možete omekšati i hidrirati usne. Ako su vam usne suhe, svježi krastavac će ih uspješno 'umiriti' te pružiti olakšanje. Možete kupiti balzam za usne koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga pak napraviti sami kod kuće – uzmite svježi krastavac, narežite na kriškice i zatim ih stavite na usne i ostavite da stoji desetak minuta.

Kokosovo ulje
Ulja su nevjerojatni hidratizatori. Ako koristite kokosovo ulje, usne će vam biti meke, a ispucana područja brzo će se oporaviti. Odlična stvar je i ta da je kokosovo ulje dovoljno nanijeti jednom dnevno te ga nije potrebno kasnije nanositi. Kokosovo ulje koristite za posebno hladnih dana – nanesite tanak sloj ulja na područje cijelih usana te izbjegavajte oblizivanje usana.

Aloe vera
Aloe vera odlično je ljekovito sredstvo koje superbrzo oporavlja kožu te ne izaziva iritaciju. Aloa je odlična za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucane usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere osjećat ćete olakšanje. Iako je aloa odlična za liječenje ispucanih vrhova, činjenica je da ona usnicama ne daje i potrebnu hidrataciju koja je prijeko potrebna. Stoga, aloa veru koristite u obliku kreme i tapkajte po usnama za trenutno olakšanje.