DOBRI TRIKOVI

Kako se riješiti osjećaja iritacije 'tamo dolje'?

23.10.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Pitate se koji je najbolji način vođenja brige o intimnim dijelovima tijela? Ako želite izbjeći neugodne iritacije, slijedite ovih nekoliko jednostavnih pravila

Vodite računa o donjem rublju
Vagina je vrlo osjetljiva na višak vlage, stoga se najviše preporučuje nositi pamučno donje rublje koje će, za razliku od sintetičkih vlakana, upiti višak vlage, piše womenshealthmag.com

Nanesite kremu
Često brisanje ili pak česti seksualni odnosi mogu nadražiti osjetljivu kožu vulve. Ako vam je intimno područje već crveno i iziritirano, najbolje je nanijeti vazelin kakav se nerijetko nanosi bebama na guzu ne bi li se suzbio pelenski osip.

Eliminirajte gljivičnu infekciju
Svrab na području vulve gotovo je uvijek znak gljivične infekcije koju vrlo često prati i iscjedak koji izgleda poput kozjeg sira. Gljivičnu infekciju pokušajte suzbiti antifungicidnom kremom ili vaginaletama te ih koristite tri do sedam dana. Svrbež umanjite antihistaminicima koji su dostupne bez recepta, kao što je diphenhydramine.

Nazovite doktora
Peckanje ili iritacija prilikom mokrenja može upućivati na infekciju urinarnog trakta, koja se može liječiti samo propisanim antibioticima, a ne sokom od brusnice ili drugim alternativnim rješenjima, pokazala je studija Sveučilišta Stirling u Škotskoj.