JABUKA, KRUŠKA, BANANA...

Kako se odijevati prema obliku tijela i sakriti nesavršenosti

16.03.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Žensko tijelo oblikom se može usporediti sa slasnim i zdravim voćkama pa su četiri najpoznatija tipa jabuka, kruška, banana i jagoda, a kad znate kojem voću pripadate, lakše ćete istaknuti atribute i sakriti manje nesavršenosti

Hrvatska statistika pokazuje da čak 73 posto žena ima oblike tijela poput jabuke, a kako je otkrila modna savjetnica Alma Premerl Zoko za RTL, žene s tim oblikom tijela najčešće imaju naglašen trbuh i grudi, ali ih krase lijepe noge.

'Najčešće ćete ih vidjeti u loše odabranim hlačama. Iako bi trebale nositi suknje i pokazati svu svoju ljepotu', kaže modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

Nadalje, one koje imaju oblik tijela poput kruške odnosno izražene bokove i bedra, listove, trebale bi staviti naglasak na gornji dio tijela. U prvi plan pak svakako treba staviti uža ramena ili neki izrez koji će naglasiti prsa. Dobar komad nakita uvijek je dobrodošao.

A banane i jagode?

'Građa koja nema naglašene obline... To je građa tijela koja zahtijeva naglašavanje struka jer dobro je poznato da mi svi želimo izgledati kao pješčani sat. Ali ako vas tješi, samo pet posto žena su pješčani satovi. Jagoda ima dosta, to su žene s naglašenim ramenima i jako uskim strukom koje treba ovog proljeća naglasiti suknjicama koje su povišena struka i široke', kaže modna savjetnica. Kako kombinirati trendi proljetne uzorke i još nekoliko savjeta, možete vidjeti u videoprilogu.