OSNAŽITE SE

Kako se nositi s ljubavnim porazom?

12.12.2011 u 07:23

Bionic
Reading

Ljubav nas može pošteno poraziti kada se tome najmanje nadamo i tada treba sakupiti snagu i krenuti dalje. Evo nekoliko savjeta kako se osnažiti i pobrinuti da se ne ponavljaju iste greške, a u životu više uživa

Životno iskustvo koje je stekla sama, ali i komunicirajući s ostalim pripadnicama ljepšeg spola, blogerica SoCalResident sastavila je listu za Yahoo Shine koja bi trebala pomoći ženama da lakše podnose ljubavne poraze.

Ne treba biti očajan, prva je poruka svakoj ženi. Živite svoj život i pokušajte maksimalno iskoristi što vam se pruža. Ako vam se on ne javlja nakon spoja, ne gledajte svaki čas u mobitel i prestanite slati poruke. Neka oni žude za vama, a vi do tada pronađite druge zanimacije.

Dajte šansu dobrome dečku iz susjedstva i prestanite se petljati s lošim igračima. Možda se ne čini da je razuzdan u krevetu ili u životu uopće, ali uz nekoliko dobrih smjernica, može postati upravo ono što vi želite i manje su šanse da će vas povrijediti.

Ne spavajte s njim već na prvom spoju! Prvo se probajte uvjeriti da je toga vrijedan i bez straha recite svoja očekivanja.

Ljubav treba potražiti

Nemojte zapostaviti posao, slobodno vrijeme, obitelj i prijatelje jer imate novog dečka. Ne prilagođavajte se njegovom rasporedu, već pronađite kompromis tako da vam ostane dovoljno vremena za ostale aktivnosti i obaveze.

Dopustite si smiješak i pogled na zgodnog frajera iako ste u vezi. Gledanje nije zabranjeno, a oni to ionako rade puno češće.

Samopouzdanju jako škodi razmišljanje da ste prestari, prezaposleni ili preobični da bi se upustili u romansu. Čak i ako ste se razveli i brinete o djeci, zaslužujete potpun život. Možda će vam biti teže jer imate djecu, ali s vremenom ćete pronaći recept koji odgovara cijeloj obitelji.

Sami ste i nesretni pa mislite da je u redu po cijele dane biti u kućnom ogrtaču, beš šminke i zavezane kose? Ne! Poželjno je uvijek se osjećati atraktivno prije nego napustite stan i krenete u svijet, bili singl ili u vezi.

Ako ste singl, više razmišljate primjerice o financijama u budućnosti, a manje o tome da se pod hitno trebate udati. Neovisnost je jako seksi

Ako vam se frajer ne sviđa, ne nadajte se da će preko noći postati princ. Žaba krastača se neće promijeniti niti nakon sto pusica i nježnih razgovora.

Ne zaboravite da prinčevi više ne jašu na bijelom konju i ne traže uspavane ljepotice. Ljubav treba pronaći i uložiti u nju.
Ženska intuicija je zakon koji morate poštivati, ali nemojte odbacivati savjete prijatelja ili obitelji bez da o njima prije promislite.

Preljubnike odmah izbacite sa svoje liste

Nemojte biti sitničavi i zamjeriti mu manje nedostatke poput krive boje cipela ili posla koji vam nije zanimljiv. Bitno je da vas poštuje i da se zna da ste ravnopravni. Važna je nježnost, iskrenost, ljubav i predanost.

Birajte tip muškarca koji će vas nasmijati, a ne rasplakati. I ne zaboravite da je od svega najvažnije da volite i poštujete sebe, a zatim ostale ljude koji su dio vašeg života.