NIKAD LAKŠE

Kako se lako riješiti suhih i ispucanih stopala?

25.10.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Ispucala i zadebljana koža na petama nerijetko zna predstavljati velik problem, a pete su najčešće ispucane baš tijekom zime. Stopala bi trebalo neprestano njegovati, čak i kada nisu izložena pogledima

Suha koža može lako popucati, a vrlo često se to događa na stopalima, posebice na petama, koje su opterećene hodanjem ili neudobnom obućom te koža tamo postane zadebljana.

Pete su najčešće ispucane tijekom zime kada zbog hladnoće i slabije cirkulacije krvi koža postaje sve manje elastična, što dovodi do njenog pucanja. Isprva, ispucale pete su samo estetski problem, no ako ih se ne tretira pravilno, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije.

Upravo zbog toga kožu na stopalima, posebice petama, nužno je njegovati i hidratizirati tijekom cijele godine. U tome povoljno, jednostavno i učinkovito može pomoći - Melem.


Melem ima obnavljajuće, hidratantno, umirujuće i zaštitno djelovanje pa će tako vaše pete i stopala biti zaštićeni, meki i glatki. S obzirom na svoj 100-postotni aktivni sastav, nanosi se u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju, pa je dovoljno uzeti količinu proizvoda veličine zrna riže.

Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela. Ukoliko dvije do tri minute nakon mazanja imate osjećaj masne kože, znači da ste uporabili previše Melema. Ne nanosite debeli sloj jer je koža nakon 20 minuta zasićena i više ne može upijati kremu. Za brže rezultate i pojačani učinak koristite Melem 2-3 puta dnevno, a prema potrebi češće.

Melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.