LJEPOTA KOSE

Kako prekriti sijede u samo tri minute

11.01.2013 u 09:21

Bionic
Reading

Taman ste se spremili za izlazak ili odlazak na posao i ugledali par sijedih vlasi koje vas jako nerviraju. Za ovakve hitne intervencije ima rješenja i sijedu kosu možete prekriti za samo tri minute

Ima li išta gore kada ste već spremni za izlazak iz kuće i onda primijetite neki nedostatak poput sijedih vlasi koje vam potpuno uništavaju frizuru i stajling.

Do odlaska kod frizera postoji brzo rješenje za prekrivanje sijedih – olovke s bojom. Dana Oliver zna trikove za brzo i jednostavno rješavanje sijedih vlasi, a budući da i sama ima isti problem, svoja je rješenja podijelila s Huffington Postom

Prva minuta

Detaljno čitajte upute na olovci. Već kod same kupnje boje u dućanu bit ćete u dilemi što točno odabrati. Stoga se već tamo potrudite oko izbora i razgovora s prodavačicom da odaberete dobru nijansu. Kod kuće dobro pročitajte upute, a ne brzinski, jer se u njima krije tajna kvalitetno obojane kose i prekrivenih sijedih vlasi.

Druga minuta

Kada znate detaljne upute, vrijeme je da krenete u akciju. Frizerka Marie Robinson, koja ima prestižni salon u New Yorku, savjetuje da kod mazanja sijede kose pazite na to da vlasi budu mokre i natopljene, a ne kao da ste po kosi povukli maskaru. Boja iz olovke ne kapa i može se lako nanijeti na vlasi suhe kose. Traje do tri pranja i možete je primijeniti koliko god puta želite.

Treća minuta

Zadnje je što vam preostaje da provjerite rezultate. Ako sami ne vidite najbolje, zamolite nekog od ukućana da pogleda na dobrom dnevnom svjetlu. Ako ostane još koja sijeda, možete je iščupati pincetom.