BEZ MUKE

Kako pravilno oblikovati obrve?

25.01.2012 u 08:53

Bionic
Reading

Prestanite ih mahnito čupati! Tanke obrve ni na kome ne izgledaju prirodno, a svakoga će postarati

Gotovo da nema žene koja u jednom trenutku života nije odlučila 'redefinirati' svoje obrve i zbog toga gorko požalila. S druge strane, gotovo da nema žene na kojoj stručno oblikovane i uredne obrve ne djeluju kao trenutačni facelift.

Yin-yang trendovi. Posljednjih 30-ak godina izmjenjivali su se potpuno oprečni 'obrvarski' trendovi. Tijekom 80-ih oči holivudskih zvijezda uokvirivali su neuredni i bujni buseni dlaka, da bi 90-ih zamijenile supertanke crte posred čela. Tek posljednjih 5-6 godina rehabilitirane su obrve prirodne debljine i urednog izgleda, ni predebele, ni pretanke.

Potpis slike..
Stručna pomoć. Ma koliko obećanje pomlađenog izgleda zvučalo zavodljivo, nemojte prečuti naglasak na 'stručno' oblikovanim obrvama. Kako svaka kozmetičarka nije po 'defaultu' stručnjakinja za oblikovanje obrva, raspitajte se koja zaista zna što radi. Posjećujte je svakih mjesec dana do šest tjedana dok vam se obrve potpuno ne oporave.

U kućnoj radinosti. Nabavite kvalitetnu pincetu i ogledalo s uvećanjem. Svako malo se ogledajte u normalnom zrcalu kako ne biste pretjerali s 'plijevljenjem'. Ako niste sigurni trebate li koju dlaku iščupati, tada radije nemojte. Nabavite šablonu za obrve pa željeni lûk prije čupanja ocrtajte olovkom. Postupak će biti mnogo ugodniji ako ga upražnjavate nakon tople kupke ili tuširanja. Bolno i crveno područje nakon čupanja 'izmasirajte' kockicom leda.

Šminka za obrve
. Crnkama su dovoljne kremaste olovke s češljićem za raščešljavanje ili samo gel za obrve (ili transparentno sjajilo) kojim će ih fiksirati.

Svjetlopute vlasnice 'nevidljivih' obrva trebaju mnogo više: laku ruku i kvalitetnu olovku ili sjenilo za obrve u odgovarajućoj nijansi, precizan kistić za nanošenje i gel za fiksiranje. Više doznajte u Izlogu…