PONUDA I CIJENE

Kako osvježiti dnevni boravak sitnicama do 100 kuna

08.04.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Trosjed u boravku vam je već dosadio i stolić je malo dotrajao, ali trenutna financijska situacija ne dopušta veće zahvate? Dok ne dođete do trajnog rješenja, dnevni boravak možete osvježiti sitnicama uz mali trošak

Prije nego što odlučite otići u kupovinu i kupiti nekoliko novih sitnica za dnevni boravak, dobro ga pogledajte i razmislite je li moguće razmjestiti namještaj i bolje iskoristiti prostor.

Ponekad drugačiji raspored može učiniti čuda i odmah ćete se osjećati ugodnije. Zatim maknite sve sitnice i stvari koje su izgubile funkciju ili vam se više ne sviđaju. Često se kroz godine zatrpamo stvarima i naviknemo se na njih pa ne razmišljamo o tome da im u nekom kutku zapravo uopće nije mjesto.

Kada ste maknuli sve što je viška i razmislili o mogućnosti novog razmještaja, imate prostor za novitete. Budući da se naš pogled na sve u životu s godinama mijenja, isto je i s namještajem i opremom za dom. Ono što je prije pet godina bila velika želja, sada je obični komad namještaja koji biste rado zamijenili.

No, kad to nije moguće, trebate se poslužiti malim trikovima. Na stari trosjed bacite nekoliko jastuka s, primjerice, cvjetnim uzorcima i prizovite proljeće u kuću. Jastučnice ili kompletne jastuke pronaći ćete u mnogobrojnim trgovinama, a Zara Home ima pregršt takvih. Simpatični jastuk s fotografijom cvjetova može se kupiti već za 39 kuna.

Obiteljske fotografije duša su svakog doma, a lijepi okviri osvježit će prostor. Ako ste romantični tip, svidjet će vam se okviri od nekoliko srdaca koji se vješaju na zid, a u dućanu Miris prirode koštaju 54 kune.

Rasvjeta je također bitna jer pomaže odrediti željenu atmosferu. Volite li svoje stolne i podne lampe te vam rasvjeta odgovara, boravak možete osvježiti ako kupite nova sjenila. Male stolne lampe kao da nikada nisu višak, a i lako se premještaju u ostale prostorije po potrebi. U Emmezeti, primjerice, za sto kuna možete odabrati zgodnu stolnu lampu modernog izgleda. Poput lampi, ponekad nam se čini da uvijek treba još jedna polica za stvari. Ako vam upravo to nedostaje, jednostavne police mogu se nabaviti po povoljnim cijenama. Jedan od primjera je bijela polica u Kiki za 79 kuna.

Pokoja mirisna svijeća i lijepi svijećnjak dat će završni pečat svakoj prostoriji pa tako i dnevnom boravku, koji je uostalom mjesto za okupljanje, druženje i opuštanje. Neobične i jednostavne stvari uvijek se mogu nabaviti u dućanu Home Sweet Home pa pogledajte bijeli zaobljeni svijećnjak za lučice u po cijeni 99.99 kuna.