PRIKRIJTE ZNAKOVE

Kako održati mladolik izgled

20.06.2013 u 08:43

  • +7

Brooke Shields, Paulina Porizkova-Ocasek, Patti Hansen i Yasmin Le Bon

Izvor: Promo fotografije / Autor: Monsoon

Bionic
Reading

Supermodeli Brooke Shields, Paulina Porizkova-Ocasek, Patti Hansen i Yasmin Le Bon nalaze se u srednjim četrdesetim godinama života, a sve izgledaju tako mladoliko, kao da posjeduju 'supergene' te je teško povjerovati da su zakoračile u peto desetljeće života. Prema njihovim riječima, mladolik izgled nije teško postići, posebice uz nekoliko korisnih savjeta

Budite u formi
'Jako sam ponosna što sam tako fit i u ovoj dobi. Volim vježbati najmanje tri puta tjedno te naravno prakticiram i jogu nekoliko puta tjedno. Godinama sam plesala na Broadwayu, stoga kada plešem ili vježbam, moji mišići se odmah sjete svih pokreta. To je kao da ste sportaš', govori 45-godišnja Brooke Shields, piše allure.com.

Zaštite kožu
'Nakon završene 27. godine, neprestano nosim zaštitni faktor na licu. Moje lice nije posve prirodno, nikad nisam stavljala botoks, filere ili bilo što drugo. Kada se uspoređuje sa ženama svoje dobi koje ne paze na izlaganje kože suncu, doista se vidi koliko je njihovu kožu sunce oštetilo. O koži na dekolteu se nisam toliko brinula kao o onoj na licu pa se razlika lako može vidjeti – ima znatno više bora nego na licu', kaže 46-godišnja Paulina Porizkova-Ocasek.

Pravilno se hranite
'Kada sam bila u dvadesetima, jela sam hamburgere i pizze. U četrdesetima sam postala sve svjesnija o zdravoj prehrani. Ne jedem puno mesa, ali jedem puno povrća. Kada ujutro ne pojedem zdrav obrok, dobijem vrtoglavicu i trebam protein ili prirodni sok da mi bude bolje', kaže 55-godišnja Patti Hansen.

Pokrijte sijede
'Nakon što sam sa 24 godine rodila svoju prvu kćer, sijede vlasi su mi se pojavile već idući dan. Od tada svakih nekoliko tjedana odlazim kod frizera kako bi mi kosa uvijek bila sjajna, a boja svježa. Postanem jako depresivna kada mi se na tjemenu počnu pojavljivati sijede vlasi', kaže 46-godišnja Yasmin Le Bon.

Nosite manje šminke
'Nekada sam jako voljela nositi tamni make-up na očima, a na slikama to još uvijek izgleda dobro, no u stvarnome životu to baš i ne izgleda tako dobro. Sada nosim znatno manje pudera. Puder u prahu je definitivno neprijatelj broj jedan kada ste u četrdesetima. Minimalistički pristup daleko je najbolji', kaže Paulina Porizkova-Ocasek.

Vodite brigu o sebi
'Kada popijem previše alkohola, malo spavam tijekom noći, ne hranim se kvalitetno i ne vježbam, izgledam pet do deset godina starije. Nikada nisam pušila. U jednom trenutku kada uočimo znakove starenja, počinje jurnjava za mladošću. No najbolji način da ostanete mladi je da ne lovite mladost, već se brinete o sebi', kaže Brooke Shields.


Isprobajte novi način vježbanja
'Prakticiram wing chun, novi oblik kung fua, i to sat vremena tjedno. Te su vježbe izuzetno zahtjevne. Morate ponekad odstupiti od svog ega, i naučiti nešto novo. Upravo to će vas učiniti samouvjerenijima', kaže Yasmin Le Bon.

Prakticirajte osnovnu njegu kože
'Posljednjih 40 godina koristim isto sredstvo za čišćenje kože. Nije puno zrnaca poput pilinga, odlično skida make-up, no u isto vrijeme je jako nježno. Kada lice očistim, još pređem vlažnom maramicom ispod očiju te koristim toniranu kremu. Moje kćeri pak koje su u dvadesetim godinama koriste gotovo sve proizvode koji im dođu pod ruku. No ja svoju kožu njegujem samo osnovnim sredstvima', kaže Patti Hansen.

Nemojte se bojati promjena
'Promjene su poput odskočne daske. Jednom sam posve skratila kosu i obojila je u plavo. Potpuno sam izblijedila obrve. Ako počnete sami sebe gledati na drugačiji način, odmah ćete i cijeli svijet gledati drugim očima', kaže Yasmin Le Bon.

Seks
'Tajne održavanje mladolika izgleda su zaštitni faktor od sunca, voda i seks. Ako uživate u svom seksualnom životu, sigurno ste i jako sretni, a razina endorfina u tijelu se povećava. Ma tko ne izgleda bolje nakon seksa', kaže Paulina Porizkova-Ocasek.