KORISNI SAVJETI

Kako nositi minice tijekom cijele godine i koje bismo stilske greške trebali izbjegavati

25.02.2021 u 19:43

Bionic
Reading

Na policama trgovina danas postoji bezbroj verzija minica, a kako biste odabrali onu koja će savršeno odgovarati vašem stilu odijevanja i koju ćete nositi s lakoćom tijekom cijele godine donosimo nekoliko savjeta

Minijaturne suknje dostupne su u različitim varijantama no svima je zajednička duljina koja uvijek završava u visini bedara, iznad koljena. Postoji nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir kako biste ih njih uspjeli izvući modni maksimum.

Odabir minice prema tipu figure

Kao i kod bilo kojeg drugog modnog trenda, po pitanju minica vrijedi isto pravilo. Ovisno o dizajnu, u stanju su se prilagoditi svakoj figuri. Zahvaljujući bogatoj ponudi istih, dolazak do savršenog modela nikada nije bio lakši.

Visokim damama minice će posebno istaknuti noge u paru s visokim čizmama preko koljena, dok će damama koje se ne mogu pohvaliti centimetrima izvrsno pristajati kombinacija minice i cipela s visokom potpeticom kako bi izgledale više.

Modeli minica A-kroja pristaju baš svima, dok će uski bodycon modeli izvrsno pristajati damama koje žele naglasiti svoj oblik tijela. Voluminozne minice skulpturalnih silueta su pravi statement komad, a ležernije će izgledati ukoliko odaberete verzije veće za jedan konfekcijski broj.

Greške koje činimo pri nošenju minica

Minice su iznimno prilagodljive i mogu se kombinirati ovisno o raspoloženju – od klasično elegantne do romantične verzije. Klasične crne verzije minica, poput male crne haljine, komad su s kojim gotovo nikad ne možete pogriješiti. Međutim, ako viđe volite upečatljivije modele, trebali biste izbjeći nekoliko pogrešaka:

Preopterećeni izgled

Minice su same po sebi statement komadi stoga bi se pri njihovu stiliziranju trebali voditi zlatnim pravilom 'manje je više', osobito kada je riječ o modelima efektnih boja i uzoraka koji sami po sebi privlače već dovoljnu pažnju.

Ne obraćate pažnju na dužinu

Ako je minica izuzetno kratka i kombinirana s izuzetno dugim kaputom vrlo brzo može izgledati nesrazmjerno. Pri slojevitom odijevanju koje uključuje minice pripazite da svako odjevni komad komplimentira drugom kada govorimo o dužini.

Pogrešno kombinirante siluete

Pripijena minica ne mora uvijek biti seksi. U paru s predimenzioniranim sakoom ili kaputom može djelovati itekako ležerno. Modni stručnjaci sugeriraju da prilikom nošenja minica kombinirate različite siluete odjevnih komada.

Koje cipele nositi uz minicu?

Prema riječima modnih stručnjaka, odabir obuće pri nošenju minice uvelike ovisi o dojmu koji se svojim stajlingom trudite postići. Za postizanje kul i ležernog dojma s minicom u glavnoj ulozi, idealan odabir su tenisice ili trendovski modeli čizmi poput combat inačica. Ukoliko se trudite postići seksi i elegantno izdanje cipele s visokom potpeticom predstavljaju logičan odabir.

Pri odabiru odgovarajućih cipela na isti bi način trebali povesti računa o svojoj silueti nogu. Nižim damama sugerira se nošenje cipela s visokom potpeticom, a koje nemaju detalje poput remenčića oko zglobova s ciljem postizanja laskavijeg izgleda u minici.

  • +55
High street ponuda suknji Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako nositi minice tijekom cijele godine

Minice ne moraju biti isključivo rezervirane za tople mjesece u godini. Navedeno su već nebrojeno puta dokazale jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice odabirom debljih verzija minica, poput modela od kože, koje u zimskim mjesecima vješto kombiniraju s najlonkama i čizmama.