SMIONE SLAVNE DAME

Kako nositi duboki dekolte, a ne izgledati vulgarno

01.03.2013 u 08:40

Bionic
Reading

Kada se radi o privlačenju pažnje na crvenom tepihu, neke slavne osobe spremne su na najrazličitije modne kombinacije i ekstravagancije kako bi privukle sve poglede na sebe. Najnoviji su takav trend svečane duge haljine dekoltea tako dubokih da malo toga prepuštaju mašti

Jedan od trendova koji je doslovce preplavio crvene tepihe u posljednje vrijeme duge su glamurozne haljine, često od sjajnog materijala koje krasi dubok dekolte koji seže gotovo do pupka te doista malo toga ostavlja mašti. Upravo su takve haljine u posljednje vrijeme i više nego često viđane na glamuroznim događajima kao što je dodjela nagrada Oscar, Grammy i Brit Awards.

Ovaj opaki trend doista privlači pažnju i poglede, no nije za sramežljive i povučene zvijezde. Da bi ga se odjenulo, svakako je potrebno biti odlučna i smiona, piše Daily Mail.

Najnovija kolekcija dizajnerice Julien Macdonald bile je prepuna haljina s izazovnim prorezom koji je sezao gotovo do struka, a upravo zbog toga, prema riječima Claudie Connnell za Daily Mail, najvjerojatnije znači da će taj opaki dekolte postati najnoviji trend među 'običnim' pukom.

Međutim, iako dubok dekolte može biti jako seksi, u lakše je pogriješiti no što mislite. Stoga, kako savjetuje Claudie, prije nego što iziđete van tako izazovne, dobro provjerite u ogledalu kako to izgleda.

Dubok i odvažan dekolte privlačit će pažnju svih oko vas i teško da će itko odoljeti baciti barem kratak pogled na vaše grudi. Drugo pravilo kojeg se svakako treba pridržavati povezano je s veličinom i oblikom grudi. Naime, ako imate velike grudi, obratite pažnju na gravitaciju te razmak između grudi. Ako je poveći, ovaj stajling možda nije za vas. Po mogućnosti zatražite 'drugo mišljenje' nekog iskrenog.

U većini slučajeva, nošenje ovakve haljine podrazumijeva nenošenje grudnjaka, stoga prije nego što odlučite tako odjeveni izići van, dobro provjerite kako vam grudi izgledaju bez grudnjaka te je li materijal haljine dovoljno čvrst i elastičan da ih zadrži na mjestu i da potrebnu potporu.

Osim toga, ovaj tip haljine najbolje pristaje mršavicama. Naime, ako vam je upravo trbuh i struk problematično područje, provjerite kako vam haljina pristaje kada sjedite, jer upravo je tada u ovakvoj kreaciji teško sakriti nedostatke.

U konačnici, fotografije slavnih žena u ovim i više nego smionim haljinama jasno daju do znanja kako ne treba posezati za najdubljim i najotvorenijim dekolteom te da valja barem nešto prepustiti mašti. Ne treba posegnuti za haljinom koja ima i dubok prorez do bedra i naglašen dekolte – ta je kombinacija jednostavno previše. Zapamtite, cilj je izgledati šik i zavodnički, a ne napasno.