VAŽNO JE ZNATI

Kako njegovati nježnu bebinu kožu

17.12.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Bebe imaju vrlo osjetljivu kožu pa njezinoj njezin treba posvetiti posebnu pažnju. Nježna koža može biti jedna od bebinih najdražesnijih karakteristika, ali ujedno i izvor mnogih njezinih tegoba

Bebina je koža znatno tanja od kože odrasle osobe pa je stoga i puno osjetljivija. Iritaciju može izazvati bilo što - od proizvoda za njegu kože do vremenskih prilika, zato je važno znati kako je pravilno njegovati. Važno je imati na umu da bebama nije potrebna komplicirana higijena kao odraslima – kupanje mlakom vodom i blagim sapunom za bebe sasvim je dovoljno.

Bebe se ne moraju kupati svaki dan, bitno je da lice, glava i područje oko pelena budu čisti. Bebinu glavu i lice nježno očistite mekanom, vlažnom krpom ili namočenom vatom. Osobitu pažnju posvetite naboranim dijelovima, gdje bi se moglo zadržati mlijeko. Bebinu stražnjicu dobro očistite prilikom svakog mijenjanja pelena.

Po rođenju bebina je koža osobito nježna jer nema sve kvalitete i funkcije kao koža odraslih, još uvijek nerazvijena, koži će biti potrebno dvije do tri godine da stekne sve funkcije. Zbog gotovo neutralnog pH, koji tek s vremenom postaje kiseliji kao kod odraslih, bebina koža je osjetljivija na infekcije i iritacije.

Osim toga hidrolipidni sloj je tanji nego u odraslih pa zbog toga epidermis nema što zaštiti od suhoće i dehidracije. Zbog toga je bebina koža osjetljivija na razne utjecaje iz okoline.

Proizvodi za njegu bebine kože trebaju sadržavati samo odabrane, vrlo blage sastojke koje podnosi osjetljiva koža beba i djece te suha koža.
Upravo u tome može pomoći melem. Melem je idealna krema za njegu dječje kože, jer štiti od djelovanja vlage i sprečava dodir kože sa štetnim tvarima. Melem djeluje blagotvorno, umiruje nadraženu kožu, a istovremeno intenzivno regenerira i hrani nježnu bebinu kožu.

Kako bi nježna dječja koža ostala zaštićena, melem koristite nakon kupanja, prije spavanja, za njegu osjetljive dječje koža, a melem je učinkovit i za sprječavanje manjeg pelenskog osipa i crvenila stražnjice. Melem pouzdano štiti od vanjskih utjecaja (vjetar, hladnoća, grijanje) pa će glatka bebina koža biti potpuno bezbrižna na zraku. Osim toga, suhoća zraka isušuje osjetljivu dječju kožu dok ju Melem štiti i sprečava daljnje prekomjerno isušivanje.

Melem kombinira najpoznatije prirodne sastojke koji spojeni na jedinstven farmaceutski način tvore originalnu zaštitnu kremu. Važno je nanositi ga u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju. Dovoljno je uzeti količinu proizvoda veličine zrna riže. Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela.

Za brže rezultate i pojačani učinak koristite Melem dva, tri puta dnevno, a prema potrebi češće. I ne zaboravite: melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.