MODERNO I TOPLO

Kako napraviti idealnu kuhinju u različitim stilovima

04.08.2016 u 06:52

Bionic
Reading

Baš kao što je to nekada bilo, kuhinja je opet postala srce svakog doma, a zahvaljujući raznim trendovima lako može biti istovremeno moderna i ugodna svakom članu obitelji

Naše bake zasigurno u svojoj kuhinji nisu imale šank ili popularni otok, ali danas je to vrlo funkcionalan dodatak za okupljanje obitelji kada nema previše vremena za sjedenje ili opuštanje za stolom.

Kako kaže dipl. ing.arh. Izabela Galović Ninić iz Interijera Net, vrlo je važno i kako se osjećate u kuhinji obavljajući svakodnevne poslove, ali s obzirom na to da je miješanje stilova postalo pravilo, idealnu kuhinju lakše je napraviti nego prije.

Really liked the way this kitchen turned out. More pictures of this project to come. #collaborativeco

Fotografiju objavljuje Valor Builds Collaborative (@valor.builds)


Kombinacije s kojima lakše odlučiti što želite

Drvo je izrazito trendovski materijal u kuhinjama i možete ga upotrijebiti uz gotovo sve stilove. Svijetla boja drveta s naglašenim čvorovima stvorit će rustikalan izražaj. Kombinirajte ga s minimalističkim dizajnom kuhinje i rustikalnim stolom u istovjetnom materijalu. Organske plastične stolice će dodatno naglasiti grubost stola, ali se i povezati s profinjenim oblicima minimalizma. Ovakvo skladno poigravanje učinit će prostor iznimno ugodnim za rad i druženje.

Ako ste skloniji nešto profinjenijem izražaju drveta, predlažemo tamne tonove u kombinaciji s frontama visokog sjaja. Ovoj priči suprotstavite moderne obloge koje imitiraju beton i cement te pokoji retro detalj.

Ladanjsku kuhinju iskombinirajte s retro i industrijskom zidnom oblogom. Ne možete pogriješiti uz neutralne boje poput sive, boje kave ili toplo bijele. Svi željni novih dizajnerskih izazova mogu ovakav prostor obogatiti osebujnom komodom u paleti živih boja. Ipak pripazite, barem jedan detalj komode mora biti usklađen s bojom kuhinje.

We're freaking over these hot new pendants. [insert a million heart eyes emojis here] #linkinbio

Fotografiju objavljuje Lighting Connection (@lightingconnection)


Industrijski i retro stil mogu se uspješno kombinirati, a rezultat može biti zadivljujući!

Na retro podnu oblogu smjestite industrijsku kuhinju od inoksa, a sve oplemenite podnom i zidnom drvenom oblogom. Retro stolice i blagovaonski stol povežite s visilicom istoga stila. Industrijska metalna polica će svojom jednostavnošću upotpuniti igru stilova, a igra detaljima može postati vrlo zabavna uz samo malo mašte.