KORISNI TRIKOVI

Kako napokon uvesti reda u ormar

13.02.2013 u 09:31

Bionic
Reading

Prije svakog izlaska iz kuće kopate po ormaru ne uspijevajući pronaći baš one hlače, torbicu ili pak izgubljenu naušnicu? Ne očajavate, jer već malim i doista jeftinim intervencijama možete uvesti red i organizaciju u svoj ormar

Vješalice u dva reda
Ukoliko u ormar dodate još jednu šipku za vješanje vješalica, stvorit ćete znatno više mjesta. Dodavanje još jedne šipke uopće ne mora biti problematičan zahvat niti morate posezati za bušilicom. Naime, na postojeću šipku možete objesiti još jednu stvarajući dodatni prostor za vješanje kraće odjeće, pa ćete i na policama imati više mjesta, piše Realsimple.com

Dodatna vješalica
Izvan ormara namonirajte dodatnu vješalicu ili kukicu koja će vam odlično poslužiti za vješanje odjeće koju ste pripremili za kemijsko čišćenje, odlazak na zabavu ili pak za posao za idući dan.

Kvalitetne vješalice
Iako obične plastične ili žičane vješalice možete nabaviti po znatno povoljnijim cijenama, postoji jako dobar razlog zašto su jeftinije od onih drvenih i podstavljenih. Naime, odjeća koju vješate na plastične i žičane vješalice lakše će se oštetiti ili će izgubiti svoj oblik.

Košare
Sve torbe, posebice one manje, stavite u košaru, tako će ormar odmah izgledati urednije, a i više nikada nećete morati kopati po cijelom ormaru kako biste našli onu malu crnu torbicu koja vam treba. Osim toga, držanjem u košari spriječit ćete petljanje lanaca i ručki torbi.

Kukice
Umjesto da vam remeni budu razbacani po cijelome ormaru, držite ih na vješalici. Kako bi njihovo odlaganje bilo što praktičnije, na jednu vješalicu pričvrstite nekoliko kukica i na svaku objesite remen.

Kutije
Umjesto da nakit držite razbacan u nekoj ladici, uredno ga posložite u manje kutije. Zatim te manje kutije stavite u jednu veliku i spremite na policu u ormaru. Tako će sve biti uredno i na svome mjestu, a nakit će uvijek biti spreman za nošenje, bez izgubljenih naušnica i zapetljanih lančića.

Pretinci za cipele
Platneni pretinci koji se lako objese za šipku vješalica učinit će pravi make-over u vašem ormaru. Lagani i jednostavni za održavanje, savršeni su za odlaganje cipela, posebice papuča i ljetnih sandalica.

Polica za cipele na vratima
Ovo je vrlo jednostavan trik: unutarnju stranu vrata ormara iskoristite za police za cipele. Osim šipki namijenjenih za odlaganje cipela neka polica ima i kukice pri dnu na koje možete objesiti šalove, marame i torbe za svaki dan. Ako vam cipele stoje razbacane po dnu ormara, nabavite platformu za cipele. Napravljena od šipki kosa platforma koja se uzdiže od naprijed prema natrag odlično će poslužiti za sve vrste cipela.

Prozirne kutije
Plastične i prozirne kutije su inače odlično rješenje za obuću, no isto tako poslužit će i kao idealne ladice za donje rublje. Nudeći vidljivost, fleksibilnost i dostupnost, ove kutije će doista napraviti reda u vašem ormaru.

Pregrade na policama
Pomoću pregrada na policama lakše ćete održati red u ormaru, a svaka majica, džemper ili pak ručnik bit će na svom mjestu, odjeća se neće miješati, a ormar će odmah biti organiziraniji.