MALE TAKTIKE SAMOOBRANE

Kako na kraj s otrovnim ljudima

19.10.2010 u 07:38

Bionic
Reading

Otrovne ljude, nažalost, često srećemo u životu. To su oni naporni koji su uvijek cinični ili sarkastični, svemu nađu zamjerku, sve kritiziraju, a u isto vrijeme uvjereni su da sve znaju najbolje. Prava noćna mora, složit ćete se

Takve ljude je najbolje prihvatiti takvima kakvi jesu i znati da vam zapravo ne mogu ništa, ne mogu naštetiti vašim vrijednostima i životu. Ipak, često je To mnogo laše reći nego učiniti, stoga isprobajte još nekoliko taktika ako dolazite često u kontakt s otrovnjacima.

Držite se činjenica

Ako se morate družiti s otrovnom osobom, najbolje je vaš odnos držati strogo poslovnim. Dakle, ako je to mamina frendica, tatin šef koji često navraća, kolegica iz škole, najbolje je komunicirati samo onoliko koliko morate i držati se općenitih tema. Ako se ipak zakuha, najbolje je izaći iz prostorije, primjerice ispričati se da idete na WC i malo se ohladiti. Znajte – na takve osobe objašnjavanje rijetko kada ima nekog većeg utjecaja. Znajte i da ih ne možete promijeniti, ali možete promijeniti način na koji ih gledate i ne davati im previše važnosti.

Dovedite pojačanje

Već znate kako će teći vaše druženje s otrovnom osobom, stoga je dobro na sastanak povesti osobu za koju znate da je na vašoj strani. Stoga, ako se stvari ozbilnije zagužvaju, znate da ćete imati nekoga tko će vam pomoći i tko će vas podržati, što je uvijek dobra injekcija za samopouzdanje.

Pazite na govor tijela

Otrovne osobe imaju odličnu moć zapažanja pa će primijetiti i najmanju klicu ljutnje i neslaganja na vama. Stoga pripazite na to kako se držite – nemojte se mrštiti, nemojte prekrižiti ruke na prsima, nemojte lupkati prstima, nemojte tresti koljenima. Sve to je znak ljutnje, što će otrovnu osobu još više baciti u njezin element jer je zapravo to i bila njezina namjera. Stoga razmislite o položaju tijela i pokušajte opustiti mišiće. Kada takve osobe vide da njihovi monolozi nemaju nekog većeg utjecaja na žrtvu, odustat će, vjerujte.

Zaboravite na osvetu

Zna se da osveta može biti slatka, ali isto tako zna biti i krvava. Stoga ostavite da svemir čini svoje i pobrine se za sve loše što otrovnjaci rasipaju oko sebe, a vi se nemojte planirati osvetiti. Naime, ako se idete osvećivati, postajete isti kao i otrovna osoba.

Okrenite drugi obraz

Budite ljubazni bez obzira koliko vas druga strana provocirala i bacala na vas otrovne strelice. Stvar je u tome da ona želi da vi budete nesretni i ljuti, a ako u tome ne uspije, i sama će postati takva, što joj je najgora kazna.

Izbjegavajte je

Život je prekratak da bismo ga trošili na osobe koje nemaju druge zanimacije u životu nego ponižavati druge kako bi se same osjećale bolje. Stoga ih je najbolje, ako je to ikako moguće, zaobići u širokom luku.