JEDNOSTAVNI KORACI

Kako možete smršavjeti bez dijete i odricanja

07.12.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Želite li smršavjeti, zaboravite na dijetu, već samo smanjite unos masne hrane. Tako barem tvrde znanstvenici koji su u novoj studiji došli do tih rezultata

Izbacite li maslac, sir, kekse, kolače i grickalice te punomasne mliječne proizvode, možete smršavjeti do kilogram i pol u šest mjeseci bez posebne dijete i opterećenja. Nova studija kaže da je mršavljenje uspješnije što se više odričete navedenih namirnica.

Studija provedena na sveučilištu East Anglia pokazala je da takav način prehrane ima pozitivan učinak na tanji struk i smanjenje kolesterola

Daily Mail piše da su rezultati objedinjeni iz 33 studije i uključuju oko 74.000 ispitanika. Voditelj studije Lee Hooper kaže da ljudi koji smanje unos masti mogu zadržati svoju liniju i do sedam godina ne debljati se. Svima je na početku i nakon šest mjeseci izmjeren indeks tjelesne mase i opseg struka. Osim kilograma i pol manje, struk se u prosjeku smanjio za 0,5 centimetara.

'Kilogrami se ne tope brzo kao kada ste na dijeti, a i ovo je istraživanje bilo usmjereno na  ljude koji su planirali smanjiti unos masnoća u organizam, ne nužno i mršavjeti. Osim ove promjene, jeli su kao i obično', rekao je Hooper i naglasio da je studija bila posvećena zdravijem načinu života, a mršavljenje i tanji struk su dodatne pogodnosti proizašle iz istraživanja.