MOŽE SE

Kako izvući najbolje od kose

12.09.2013 u 19:38

Bionic
Reading

Intervju s dr. Nathalie Sors, voditeljicom razvoja proizvoda za njegu kose Nivea

Dr. Sors, nova linija NIVEA DIAMOND VOLUME razvijena je kako bi ispunila veliku želju žena s tankom kosom: kosa koja zrači sjajem i ne izgleda teško. Kako ste otkrili što žene žele?

Proveli smo brojna istraživanja, putem kojih smo uspjeli otkriti što je ženama važno kod proizvoda za njegu i oblikovanje kose te što im nedostaje kod tih proizvoda. Također, mnoštvo informacija doznali smo putem foruma i analiza trendova. Nakon što smo prikupili potrebne podatke, u našem smo ih razvojnom centru u Hamburgu pretvorili u konkretne formule i proizvode. U trenutku kada su proizvodi bili spremni za izlazak na tržište, pozvali smo kupce da testiraju nove formule. Time smo htjeli osigurati da naši proizvodi savršeno odgovaraju njihovim potrebama.

Nova linija NIVEA DIAMOND VOLUME posebno je razvijena za normalnu i tanku kosu. Koje su sve potrebe tanke kose?
Tanka kosa zahtijeva posebnu njegu. S jedne strane velika količina hranjivih sastojaka može kosu učiniti teškom, dok s druge strane, uz premalu količinu sastojaka za njegu, kosa može izgledati ispucalo i suho. To znači da su žene s tankom kosom do sada morale birati između proizvoda koji će njihovoj kosi dati sjaj, ali je ostaviti suhom i bez volumena.

Sjaj i volumen u jednom proizvodu - kako ih je moguće objediniti bez osjećaja težine?
Često proizvodi za sjaj kose sadrže sastojke koji su namijenjeni gustoj kosi. Zbog toga smo razvili novu liniju proizvoda s laganom formulom NIVEA DIAMOND VOLUME, namijenjenoj tankoj kosi. Izbjegavali smo sastojke koji bi mogli kosu učiniti teškom. Proizvodi nude optimalnu ravnotežu između njegujućih sastojaka, sitnih dijamantnih čestica i tekućeg keratina. Rezultat je vidljivo zaglađena i sjajna kosa puna volumena.

Proizvodi za styling pružaju impresivnu čvrstoću. Kako postići da kosa bude čvrsta, a da istovremeno nije teška i ljepljiva?
U proizvodima za styling kose linije NIVEA DIAMOND VOLUME ujednačen je omjer polimernih sastojaka koji kosu čine čvrstom. Sprej za styling pruža fleksibilno učvršćivanje s ravnomjernim raspršivanjem dok pjena ne čini kosu teškom.

Osim korištenja pravilnih proizvoda za njegu kose, što još treba znati kako bi se postigao prirodan sjaj i volumen kose?
Kosu treba što manje izlagati štetnim utjecajima, poput UV zraka, pravilno ispirati nakon odlaska na bazen ili kupanja u moru.