OD ITALIJE DO BEVERLY HILLSA

Kako izgledaju najskuplje nekretnine na svijetu

09.08.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Iako je prodaja nekretnina lošija nego prije, neki se nadaju da će uspjeti prodati vile o kojima većina može samo sanjati. Pogledajte kako izgledaju najskuplje nekretnine na svijetu i koliko novaca rijetki sretnici za njih trebaju izdvojiti

Na francuskoj rivijeri, između Nice i Monaca, nalazi se vila vrijedna čak 530 milijuna dolara. Prije nekoliko godina ruski bogataš Mikhail Prokhorov odustao je od kupnje nakon što je dao depozit od 53 milijuna dolara te na sudu izgubio parnicu u kojoj je tražio da mu se depozit vrati. Vila Leopolda nalazi se na zemljištu od 80 tisuća kvadrata te ima prekrasne vrtove prepune limuna i maslina.

Vila Leopolda

Tko ima vrtoglavih 268 milijuna dolara, može se priuštiti otočje Li Galli u Italiji. Otočići datiraju iz romanskog vremena, a 1924. godine američko-ruski koreograf Leonide Massine izgradio je vilu na vrhu otoka. Luksuznu vilo dizajnirao je arhitekt Le Corbusier, a kroz godine su u njoj ljetovale slavne osobe poput Grete Garbo, Ingrid Bergman, Sofije Loren i Jacqueline Kennedy Onassis.

Zamislite da za prazno zemljište izdvojite 200 milijuna dolara? Upravo je to cijena zemlje uz more u poznatom ljetovalištu bogatih, Amagansettu u New Yorku. Zemljište je veliko nešto manje od 40 tisuća metara kvadratnih, a budući vlasnici za tolike novce dobit će pješčanu plažu i šum valova.

Najskuplja nekretnina u Londonu nalazi se na vrhu hotela Bulgari. No, poput spomenutog zemljišta, penthouse velik gotovo tisuću metara kvadratnih nije dovršen. Ima pogled na Hyde Park, a cijena za gole zidove je strašnih 157 milijuna dolara

Investitor Jeff Greene uložio je milijune u vilu na Beverly Hillsu, ali je zaključio da mu više ne treba, pa je prodaje za 150 milijuna dolara. Vila od četiri tisuće metara kvadratnih nalazi se zemljištu od 10 tisuća kvadrata. Uz 11 soba impresivna je i velika dvorana za ples te garaža za 24 automobila. Takvo zdanje ima i druge pogodnosti poput zatvorenog bazena i posebne kuće za goste.

Još jedna skupa vila nalazi se na Bel Airu i prodaje se po cijeni od 125 milijuna dolara. Ime luksuzne kuće je Fleur de Lys, a ima 12 spavaćih soba, 15 kupaonica, zidove u mramoru, dvoranu za balove, smještaj za deset uposlenika, dvije kuhinje, kino sa 50 sjedećih mjesta, garažu za devet automobila i trosobnu kuću za goste.

Fleur de Lys

Iako kriza traje već dulje vrijeme i promet nekretninama je loš, na listi najskupljih našla se još jedna kuća za istu cijenu. Druga kuća po cijeni od 125 milijuna dolara nalazi se Miamiju i zove se Casa Casuarina. Radi se o kući slavnog kreatora Giannija Versacea, a šuška se da je u njoj priređivao divlje i otkačene tulume. Usprkos tome, Curbed piše da ima potencijala biti pretvorena u predivnu obiteljsku kuću.

Casa Casuarina