ALMA SAVJETUJE

Kako izabrati hlače i suknju baš po svojoj mjeri

15.06.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Noge, više od bilo kojeg drugog dijela tijela, određuju što ćete i kad odjenuti, tvrdi novinarka i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, autorica više stilskih priručnika 'Alma savjetuje'. U video prilogu otkriva kako definirati oblik nogu i naučiti odabrati pravu odjeću

Malo tko će vam danas na tako simpatičan, strpljiv i konkretan način objasniti kako odjećom istaknuti svoje vrline i prekriti mane kao što čini poznata 37-godišnja modna savjetnica Alma Premerl Zoko. Ovaj put objasnila nam je kako prema obliku nogu odabrati prave hlače, suknju i cipele, a dobre i loše primjere odabira pogledajte i u video prilogu!

Ukoliko imate duge i jake noge
, nemojte nositi tričetvrt hlače, jer će tada vaše noge izgledati još šire. Isto tako, zabranjene su i tajice i uske hlače. Kakve hlače onda nositi? Odaberite one u trapez.

Isto tako, obuća s otvorenim prstima noge će učiniti vitkijim. Nosite li štikle, pazite da potpetice ne budu pretanke za vaš stas. Kad je riječ o suknjama, one krojene u A još su u modi, pa ih slobodno nosite.

Kratke i jake noge

Za početak, gornji dio odjeće neka bude kraći. Sve što je dulje učinit će vas samo još širom i nižom. Ne nosite nikada široke hlače ravnih nogavica. Ukoliko ih ipak odaberete, odlučite se uvijek za tamnije boje. Nikad ne nosite odjeću na horizontalne pruge. Suknje i tričetvrt hlače u vašem bi slučaju trebale biti točno do ispod koljena.

Ne zaboravite ni visoke potpetice. Ako ne možete hodati na visokim petama i ako vam nisu udobne, nosite srednje potpetice ili obuću s malom platformom i štiklom, nikako onu ravnu.

Kratke i mršave noge

Pravila odijevanja su slična onima koja važe za kratke i jače noge. Izbjegavajte velike uzorke. Bolje su rješenje sitniji uzorci i svjetlije boje. Tričetvrt hlače vam odlično stoje, ali pazite da ne budu dulje od sredine lista noge. Volite li usko, tajice su dobar izbor.

Duge i mršave noge

Slobodno obucite nešto kratko i stanite na visoke potpetice. Jedino trebate izbjegavati široke, vrećaste hlače. Nemojte nositi niti dimije.

Nosite klasične uske traperice koje su zanimljivo bojene. Dopuštene su vam sve duljine i širine suknji.