BEZBROJ IDEJA

Kako Ikeinu hit komodu pretvoriti u idealan komad namještaja

25.05.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Poznati švedski brend namještaja i opreme za dom Ikea svoju je popularnost, osim povoljnim cijenama, postigao i time što njihove komade možete lako prilagoditi svojoj viziji doma pa se nerijetko na internetu mogu pronaći fotografije raznih artikala koje su vlasnici dotjerali u svom stilu ili potpuno preuredili

Jedan od jako zgodnih, a povoljnih komada sigurno je i obična komoda s ladicama Rast. Njena je cijena tek 199 kuna, a na društvenim mrežama ima puno fotografija kako sve ona može izgledati uz malo boje, pokoju novu ručkicu ili drugi simpatičan dodatak. Svrha te komode i jest da je obojite u željenu nijansu, ali mnogi su otišli korak dalje i stvorili sasvim nove komade namještaja poput radnog stola.

Upravo vam njihove ideje mogu poslužiti kao inspiracija jer uz malo mašte, dobre volje te kanticu boje možete povoljno napraviti komad namještaja koji će se savršeno uklopiti u vaš dom.

Radni stol

Jedna od zgodnih ideja kako urediti ovu povoljnu komodu uključuje cijeli radni stol. Uz komodu, koju ćete obojiti po želji, potrebni su radna ploča i dvoje noge. Njih ćete kupiti u bilo kojem većem centru s građevinskom opremom, a za dodatnu zaštitu na radnu ploči možete staviti i prozirnu ploču od stakla ili plastike.


Jedna ladica manje zgodna je polica

Mnogi su se dosjetili izvaditi jednu ladicu pa dobiti dodatnu policu. U tom slučaju trebate dati izrezati jednu dasku po mjeri koja će doći iznad ladice, ali dobro će doći ostatak ladice koju ne planirate iskoristiti.


Nogice i ručkice potpuno mijenjaju izgled
Budući da ih možete kupiti u mnogim trgovinama, dodatne nogice i ručkice za ladice idealne su za personalizirani dodir. Postoji bezbroj ideja i tada se ovaj popularni ormarić jako lijepo može uklopiti u bilo koji stil i bilo koju prostoriju.

Modern & Industrial, @SimplyDesigning made this #IKEAhack with our Trim Door & Furniture Paint! #FurnitureFlip #DIY #FurniturePaint #RastHack

Fotografiju objavljuje PittsburghPaintsAndStains (@pittsburghpaintsandstains)


Sve je u detaljima

Osim boja, ovu simpatičnu komodu možete uljepšati raznim detaljima. Jedan od zgodnih primjera je i ovaj uzorak za dječju sobu. Osim kožnih remena i metalnih kopči, vintage look komoda je dobila i zahvaljujući naljepnicama. Za ladice s uzorcima od pomoći mogu biti i šablone, a najlakše ćete ih iscrtati sprejevima ili iskoristite, primjerice, samoljepljive tapete.

#rasthack

Fotografiju objavljuje Kate Parmaku (@parmaku)