UMIJEĆE FLERTA

Kako govorom tijela zavesti željenu osobu?

16.01.2014 u 12:09

Bionic
Reading

Neki ljudi prirodno su nadareni za zavođenje, a nekima treba pomoć. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju naglašavaju da je u prvim fazama zavođenja govor tijela ključan

Bilo da ste na domjenku, bilo u kafiću ili u knjižnici – zavođenje mora biti vrhunsko kako bi dalo rezultata. U samome početku puno je važniji govor tijela od bilo kakvog verbalnog izražavanja. Znate li govorom tijela zavesti željenu osobu? Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

Zavodnički pogled
Svako zavođenje započinje pogledom. Kako biste uopće nekome dali znak da ste zainteresirani, toj osobi najprije morate uputiti pogled. Na početku kraći, a zatim sve duži. Ako osoba svojim pogledom pokaže da je također zainteresirana, pogled postaje sve dulji i dulji.

Sramežljiv osmijeh
Zavođenje pogledom treba pratiti osmijeh. Nije nužan prilikom prvog kontakta očima, ali vrlo brzo mora doći i do njega. Taj osmijeh ne treba biti velik i očit. Dovoljno je da se tek sramežljivo osmjehnete i blago pomaknete kutovima usana. Nakon nekoliko pogleda i sramežljivih osmijeha, ciljanu osobu možete počastiti i nešto većim i očitijim osmijehom.

Prilaženje

Treći korak je pristupanje – nakon flerta očima i osmijehom, jedna osoba se mora odvažiti na prilaženje. Pristupanje mora biti dobro vremenski tempirano kako cijela stvar ne bi propala. Na taj se korak obično prije odlučuje muškarac, ali nije pravilo. Naprotiv, danas to sve češće vrlo uspješno čine i žene.

Približavanje tijela

Nakon što dođe do obostrano prihvaćenog pristupanja, kreće razgovor – verbalni i neverbalni. Ako između dvije osobe postoji kemija, one se nesvjesno počnu približavati jedna drugoj tijekom razgovora. Tijelom su otvorene jedna prema drugoj i dok razgovaraju šire im se zjenice.

Prvi dodir

Već na početku razgovora najčešće dolazi i do prvog dodira. To može učiniti žena blagim dodirom po muškarčevoj ruci ili pak muškarac koji nježno položi dlan na ženin donji dio leđa. Takvi potezi mogu se činiti i svjesno ako se dobro poznaju znakovi zavođenja.

Put do seksa
Razgovor još uvijek nije jamstvo da će doći do vrlo intimnog međusobnog zbližavanja, odnosno seksa. Što pokazuje da će doći i do toga? Žena obično vrlo pozorno gleda muškarca, usne joj postanu poluotvorene i tijelom se sve više približava njemu. Muškarac pak počinje govoriti dublje i tiše, a tijelom nesvjesno skriva ženu od drugih.

Poljubac
Dakako, idući logičan korak je poljubac. On dolazi vrlo jednostavno ako su svi spomenuti preduvjeti valjano ispunjeni. A nakon poljupca dolazi i do puno intimnijeg upoznavanja…