NEOBJAŠNJIVA PRIVLAČNOST

Kako funkcionira seksualna kemija?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.12.2010 10:10
  • Objavljeno 10.12.2010 u 10:10
muškarac, žena, seks

muškarac, žena, seks

Izvor: Corbis / Autor: Blue Images/Corbis

Seksualna kemija najvećim dijelom odvija se na podsvjesnoj razini pa je ponekad zbunjujuća. Ipak, dobro poznavanje sebe može vam donijeti veliku seksualnu moć

Je li vam se ikada dogodilo da vas snažno privuče muškarac s kojim nemate apsolutno ništa zajedničko i koji fizički nije vaš tip? I je li vam se dogodilo da vas zbog nekog neobjašnjivog razloga počne privlačiti prijatelj s kojim ste godinama dobri i nikada ga niste doživljavali na taj način? Imamo dvije riječi za vas – seksualna kemija!

Katkada se seksualna kemija javlja u sekundi čim prvi put nekog vidite, a katkada vas počne obuzimati vrlo polako i suptilno. Što konkretno stoji iza takvih poriva, znanost još uvijek ne može dokraja objasniti.

Seksualna kemija u podsvijesti

Ipak, danas je već posve jasna definicija seksualne kemije, ali unatoč tome, mnogi muškarci i žene ne znaju katkada objasniti je li riječ o snažnoj kemiji. Pa tako pogrešno čitaju seksualne signale i objašnjavaju ih si na krivi način. To se događa zato što svjesni dio čovjeka zapravo uopće ne očitava takve signale i cijela kemijska priča odvija se na podsvjesnoj razini.

Dakle, seksualna privlačnost najvećim se dijelom odvija na podsvjesnoj razini pa bi bilo dobro da znate očitati i one signale koji nisu jasno vidljivi, a još manje objašnjivi. Vaše tijelo počne hvatati signale seksualne privlačnosti prije nego što to počne činiti svjesni um pa je zato kemija i toliko zbunjujuća. Dobra je vijest ta što instinktivno u ključnim trenucima znate kako poduzeti prave korake u pravo vrijeme. Za to je također odgovorna podsvijest.


Uvid u sebe

Bilo bi dobro da znate osluškivati sebe i vlastitu intuiciju, jer vam to može pomoći u boljem upravljanju seksualnom kemijom. To je proces koji se može naučiti, a potrebno je vrijeme i konstantno osluškivanje sebe.

Seksualna kemija može biti dobra stvar, ali može izazvati i puno zbunjenosti. Ako želite znati kako se postaviti u muškom društvu, posebno onom koje vas privlači, dublji uvid u sebe bit će od velike koristi. Naime, neke žene šalju snažne seksualne signale, ali ih šalju na pogrešan način i u pogrešno vrijeme.

Vježbom do savršenstva
Baš kao i na mnogim drugim stvarima u životu, i na seksualnoj kemiji može se raditi. Ako nemate uspjeha u buđenju muškarčeve pažnje, znači da vam nedostaje seksualnog samopouzdanja koji je snažan pokretač seksualne kemije.

Stručnjaci za područje seksualnosti savjetuju vježbanje zavođenja koje je također jedan od pokretača seksualne kemije. To pridonosi građenju nove vlastite slike u podsvijesti koja će zajamčeno donijeti bolju i češću seksualnu kemiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi