Pet stupova poslovnog uspjeha

Kako dobru poslovnu ideju pretvoriti u uspješnu poduzetnički priču?

29.10.2019 u 15:50

Bionic
Reading

Iako je dobra poslovna ideja važna za pokretanje svakog poslovanja, ona ipak predstavlja samo odskočnu dasku prema uspješnom poslovanju

Kako bi se mogla pretvoriti u uspješnu priču potrebno je voditi računa o pet stupova poslovnog uspjeha: agilnosti, mreži kontakata, novim tehnologijama, talentiranim ljudima i edukaciji.

Naime, poslovno okruženje nikada nije bilo dinamično kao danas, a zahvaljujući razvoju i primjeni novih tehnologija, sve djelatnosti i industrijske grane prolaze kroz različite procese transformacija. Bilo da se prilagođavaju novim zahtjevima tržišta, bilo da zapošljavaju ili educiraju svoje zaposlenike za novonastala zanimanja, odnosno da tehnologije koriste za sasvim nove, do jučer nepoznate vidove poslovanja.

I dok agilnost predstavlja visoku razinu prilagodljivosti promjenama okoline te sposobnost brze i efikasne reakcije, primjena novih tehnologija nužna je za adekvatno odgovaranje novim potrebama tržišta. Znanje, iskustvo i kreativnost talentiranih pojedinaca nužni su za unapređivanje poslovanja, a bez mreže kontakata, koju je potrebno sustavno izgrađivati, nemoguće je poslovati. Također, stalna edukacija je realnost za svakog pojedinca i organizaciju ako žele doseći i zadržati konkurentnost.

Poduzetnicima početnicima, ali i onima koji žele unaprijediti svoje poslovanje, svih pet navedenih stupova poslovnog uspjeha detaljno je objašnjeno na stranicama Poduzetničkog startera Erste banke. Na njima mogu saznati što je potrebno za otvaranje tvrtke, kako pokrenuti posao ili što im je potrebno od banke za poslovanje. Također im omogućuje i da naprave svoje prve poduzetničke korake, od popunjavanja kratkog upitnika o svojem projektu, preko besplatne online edukacije do izrade poslovnog plana. Poduzetnički starter dio je inicijative Korak po korak društvenog bankarstva Erste banke kojim se doprinosi razvoju zajednice, društvenoj i ekonomskoj ravnopravnosti i financijskoj inkluziji građana, a uz ovaj provodi još i program podrške i financiranja organizacija civilnog društva i društvenih poduzetnika.