RADIONICE MALI ISTRAŽIVAČ

Kako djeci približiti znanost?

14.01.2015 u 14:07

Radionice Mali istraživač

Izvor: Promo fotografije / Autor: Udruga Hrvatske Urbane Mreže

Bionic
Reading

Radionice Mali istraživač potiču djecu na istraživanje svijeta na interaktivan i domišljat način te su utemeljene na učenju pomoću neposrednog iskustva. Provode ih edukatori iz udruge HUM (Hrvatske urbane mreže), a kreću s radom 14. siječnja u 17 sati i održavat će se svake srijede u KUC-u Travno

Radionice Mali istraživač edukativan su projekt s ciljem promicanja i popularizacije znanosti te namijenjen djeci. Glavni je cilj radionica razviti pozitivan odnos djece prema sebi i suradnicima te istraživanju znanosti. Doživljaj ostvarenja kroz timski rad u kojem su djeca ravnopravna s voditeljima radionice te iskustvo zajedničkog istraživanja i inovativnog načina učenja vrijednosti su koje Mali istraživač želi podijeliti s polaznicima.

Radionice su osmišljene kao mali izleti u eksperimentalno područje znanosti, a sami eksperimenti izvode se uz aktivno sudjelovanje svakog djeteta tako da samostalno zapaža ili oblikuje pojedini prirodni fenomen.

Program radionica koncipirali su stručnjaci edukatori u području prirodoslovnih znanosti iz neprofitne udruge HUM (Hrvatske urbane mreže) u suradnji s pedagoškim djelatnicima. Radionice koje će se održavati u KUC-u Travno dio su ciklusa Mali istraživač i namijenjene su djeci od sedam do 10 godina. Održavaju se srijedom u 17 sati i traju sat vremena.

Ako želite da vaši znatiželjni klinci već od rane dobi počnu kroz igru i zabavu učiti o zanimljivostima prirodnih fenomena koji nas okružuju, javite se preko stranice Radionice Mali istraživač  na Facebooku, e-maila: istrazivac@udruga-hum.hr te na mobitel (Vlasta 095/9103691 i Krešo 098/358089).