OTKRIVAJU EKSPERTI

Kakav stil uređenja najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku

23.09.2017 u 08:14

Bionic
Reading

Svaki tip ličnosti napreduje u različitim vrstama okruženja. Ovnove privlače jake crvene nijanse i vatreni elementi, Bikovi posebno cijene udobnost i luksuz, a sanjive Ribe više od svega uživaju u prostoru koji odolijeva neredu

Eksperti za interijere predstavili su vodič koji pripadniku pojedinog horoskopskog znaka može pomoći u dizajniranju životnog prostora na način da odgovara njegovom nebeskom karakteru i pozitivno utječe na život.

Ovnovi

Ovnovi se ne boje riskirati. Njihova vatrena priroda u kombinaciji sa snagom Marsa od njih čini odvažne osobe pune energije. Ne vole komplicirane stvari i teže jednostavnosti, a otvoren prostor lišen nereda za njih je idealan. Minimalistički uređen dom aktivnom Ovnu pomaže da se lakše fokusira na neprekidni popis zadataka.

Ovnovima se savjetuje da životni prostor oplemene odvažnim elementima koji odražavaju njihov karakter. Jake crvene boje i tople narančaste nijanse komplimentiraju njihovoj vatrenoj prirodi i pomažu u podizanju raspoloženja. Dizajneri interijera predlažu da životni prostor obogate elementima stvarne vatre poput svijeća i kamina, dobrodošlih u domu Ovna. Ključnim se pokazuje odabir odgovarajućeg tepiha, kojim ćete ostvariti topao ugođaj, a kako biste balansirali tople elemente u prostoru, birajte reflektirajuće, vodene materije poput stakla i srebra.

  • +9
Dom poznatog Ovna, glumca Vincea Vaughna Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bikovi

Bikovi su senzualna stvorenja, a budući da njima vlada Venera, planet ljubavi, veliki su ljubitelji tradicionalne ljepote i preferiraju stil uređenja koji od životnog prostora stvara ništa manji dojam od raja.

Od odabira velike i luksuzne sofe i jednako raskošnog kreveta Bikovi će itekako profitirati. Kao zemljanom znaku, Biku je potrebna doza organskih materijala poput zemljanih, drvenih i prirodnih vlakana.

U životnom prostoru Bika gostiju nikad ne manjka, stoga on mora imati mnoštvo prostora za druženje. Najčešće ih privlači tradicionalan dizajn interijera, a osobito dobro osjećat će se u kućnom okruženju rustikalnog štiha - domu kojem ne manjka autentičnih elemenata.

  • +13
Nova kuća poznatog Bika, glumice i poduzetnice Jessice Albe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci

Zračni znakovi posjeduju vragolastu kvalitetu, vole pozornost i biti okruženi ljudima. Blizanci će procvjetati u životnom prostoru kojem je društvenost glavna karakteristika.

Uzimajući u obzir osobnost Blizanaca, dizajneri interijera savjetuju odabir velikog stola za blagovanje kojim će prijatelje i obitelj držati na okupu. Sklonima čestim promjenama mišljenja, Blizancima se savjetuje da životni prostor urede na način tako da je podložan promjenama. Blizance najviše privlače maštovite palete boja, zabavni predmeti i živopisni materijali koji im omogućuju da izraze svoju lepršavu prirodu.

  • +15
Penthouse slavnog Blizanca Johnnyja Deppa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rakovi

Rakovi su izuzetno ljubazni i sentimentalni znakovi s jakim osjećajem za dom i obitelj. Ekstravagantan stil uređenja izaziva im nelagodu, stoga su redovito privučeni udobno uređenim interijerima.

Rakovi će cijeniti veliku i udobnu sofu više od njezina stila. Uspomene su iznimno važne za ovaj horoskopski znak, stoga će se posebno dobro osjećati u prostoru koji obiluje fotografijama i sličnim dragocjenim predmetima. Neutralne boje, meki tonovi, pastelna bijela, meki sivi tonovi i kremaste nijanse najviše odgovaraju Rakovima kad je riječ o uređenju interijera.

Dom neka ukrase srebrnim i prozirnim predmetima kako bi u potpunosti izrazili svoju Mjesečevu energiju. Zbog nostalgičarskih tendencija, Rakovima će najviše odgovarati vintage i rustikalni stil uređenja.

  • +20
Vila poznatog Raka, glumca Sylvestera Stallonea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lavovi

Plemići u svijetu horoskopskih znakova, Lavovi su rođeni vođe, samouvjereni i karizmatični. Po pitanju uređenja životnog prostora ne pristaju na ništa manje od dojma palače.

Idealan životni prostor za Lava opremljen je visokokvalitetnim dizajnerskim namještajem i bogat najfinijim materijalima poput svile, satena i kašmira. Velik i bogato ukrašen stol za blagovanje za njih je must have predmet u domu. S obzirom na to da učestalo žude za suncem, od iznimnog značenja im je stvoriti životni prostor koji će obilovati prirodnom svjetlošću. Paleta boja u rasponu od žute, narančaste, crvene, zlatne do kraljevske ljubičaste boje u potpunosti će odgovarati senzibilitetu Lava.

Osim navedenog, u životnom prostoru Lava itekako su dobrodošli životinjski elementi u vidu dekora, a s obzirom na to da je Sunce njegov vladar, veliki kamin više je nego dobrodošao predmet u domu.

  • +14
Novi dom poznate Lavice Care Delevingne Izvor: Profimedia/MAVRIXONLINE.COM / Autor: Profimedia/MAVRIXONLINE.COM

Djevice

Po prirodi stidljivima, Djevicama će najviše odgovarati prostor u kojem funkcionalnost vodi glavnu riječ. Kao najveći mrzitelji nereda, uživat će u pojednostavljenom i dovoljno prostranom domu.

Takozvani open space koncept uređenja doma Djevicama najviše odgovara, a dizajneri interijera savjetuju da izbjegavaju sjajne dekoracije te biraju ukusan dekor i namještaj koji predstavlja suvremene trendove u uređenju interijera. Kao zemljani znak, Djevice će profitirati od neutralnih zemljanih boja kao što su bijela, svijetlosive i pastelnozelene nijanse, a da se u životnom prostoru osjećaju potpuno ugodno, dizajneri interijera savjetuju im da ga oplemene sobnim biljkama.

  • +7
Kuća poznate Djevice, pjevačice Beyonce, i supruga Jay-Z-ja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vage

Savršena ravnoteža i sklad za umjetničke genije kao što su Vage od iznimnog je značenja. Kako bi u potpunosti istaknuli svoju prirodu, idealan životni prostor za Vage mora imati savršenu simetriju i izvrsne proporcije.

S profinjenim smislom za estetiku, Vage će se najbolje osjećati u domu s raskošnim elementima i finim materijalima. Najviše im odgovaraju pastelne nijanse ljubičaste i plave boje, a stakleni predmeti u domu pomoći će im u izražavanju prozračne prirode. Ulaganje u namještaj koji pruža dojam autentičnosti pokazat će se itekako dobrom investicijom.

  • +17
Kalifornijski dom poznate Vage, glumice Lene Headey Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Škorpioni

Za Škorpione idealan životni prostor najčešće je mračan, ambijentalan, pun mirnih, morskih boja s puno snažnih kontrasta. Kako dom ne bi postao previše mističan, dizajneri interijera ističu kako je potrebno stvoriti ravnotežu s izvorom prirodne svjetlosti. U odnosu na druge horoskopske znakove, Škorpioni ne vide ništa sporno u miješanju različitih stilova uređenja, no i dalje prije svega cijene udobnost u vidu mekog i elegantnog namještaja ili luksuznog kreveta, što će im pružiti istinsko zadovoljstvo.

  • +5
Stan poznatog Škorpiona, manekenke Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strijelci

Ukoliko ne mogu ostvariti open space koncept, Strijelcima se savjetuje da potencijal životnog prostora iskoriste u potpunosti. Kao veliki ljubitelji vanjskog prostora, neka životni prostor oplemene cvijećem i aromatičnim biljkama. Po pitanju dekorativnih elemenata, dizajneri interijera predlažu ukrasne predmete koji daju osjećaj otvorenih vidika i mirnih planinskih krajolika. Kožni namještaj kod Strijelca će utažiti ljubav prema divljini, a vezeni tepih i stari drveni namještaj pokazat će se punim pogotkom.

Za Strijelce je bitno osjećati se stimuliranima u domaćem okruženju, stoga će im najbolje odgovarati shema boja bogatih tonova, poput purpurne, narančaste i crvene.

  • +5
Novi dom poznatog Strijelca, pjevačice Miley Cyrus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jarci

Konvencionalni i prizemljen Jarac najbolje će se osjećati u domu s tradicionalnim, vintage dekorom i izdržljivim namještajem. Više od stila uređenja Jarci preferiraju praktičnost. Okružite se zemljanim predmetima od kamena i drveta. Izaberite shemu boja koja komplimentira vašoj prizemljenoj prirodi, poput zelenih i mekih tonova smeđe.

  • +18
Kuća poznatog Jarca Mela Gibsona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodenjaci

Jedinstveni Vodenjaci koji su s jednom nogom u prošlosti, drugom u sadašnjosti i glavom u budućnosti najviše će profitirati od eklektičnog dizajna interijera.

Futurističke instinkte nahranite najnovijom kućnom tehnologijom i uključite mnoštvo lisnatog zelenog bilja. Kako bi prizemljili svoju opuštenu prirodu, Vodenjacima se savjetuje odabir drvenih podova u kombinaciji s bogatim izvorom prirodne svjetlosti. Blijedoplave, zelene nijanse i srebrna boja u paru sa živim komplementarnim bojama najbolje će im odgovarati.

Od iznimnog značenja za Vodenjake je sloboda koja im pruža mogućnost da izraze svoju jedinstvenu individualnost, stoga im dizajneri interijera savjetuju da stvore vlastiti dizajn.

  • +7
Dom poznatog Vodenjaka, glumca Ashtona Kutchera Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ribe

Kvalitetan san od velikog je značenja za Ribe, stoga im je raskošan i udoban krevet važan predmet u domu.

Ovom vodenom znaku najviše će odgovarati paleta boja inspirirana morem.

Ukrasni vodeni elementi na Ribe će imati smirujući učinak, a velika i luksuzna kupaonica jedna im je od najbitnijih značajki u životnom prostoru.

Kuća poznate Ribe Cindy Crawford Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia