DEVEDESETE SU OPET IN

Kakav nas novi modni hit očekuje ove sezone?

30.10.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Hip-hoperi i visoka moda od ove sezone najbolji su prijatelji. Modne kuće poput Alexandera Wanga i Proenze Schouler u svoje kolekcije uključile su reinterpretacije američkog klasika – bejzbol-jakne

Ove sezone sve se vrti oko pripadnosti pravoj bandi – ružičaste djevojke iz filma 'Briljantin' konačno su došle na svoje, kao i svi obožavatelji 'Gleeja' i 'High School Musicala' – 'it' komad sezone sportska je bejzbol-jakna.

U manjim američkim gradovima trend sportskih jakni prisutan je već godinama, a modni svijet odlučio je kopirati ono najbolje od njega. Prve naznake pojavile su se na reviji Alexandera Wanga još 2010. godine, a brendovi poput Club Monaca i Proenze Schouler u svojim su kolekcijama ponudili sportske preinake popularnih sakoa i ženskih jakni.

Novi polet stigao je s kampanjom Chloe Sevigny za Open Ceremony gdje je bejzbol-jakna kombinirana sa ženstvenom cvjetnom suknjom započela trend koji je osvojio modni svijet. Detalji iz 80-ih i 90-ih polako se šuljaju nazad u ormare fashionistica pa je čak i Lara Stone u novoj kampanji za donje rublje Calvin Klein zaplesala na najveći hit benda Salt-n-Pepa 'Push It'.

Rihanna i mlada Rita Ora obožavateljice su hip-hop stila, bejzbol-jakni, kratkih traperica i čizama Timberland, a s obzirom na to da su tenisice Isabel Marant najpopularnija obuća sezone, čini se da se hip-hop vratio na velika vrata.