NAJBOLJE GODINE

Kad se žene najbolje osjećaju u vlastitom tijelu?

14.02.2014 u 11:51

Bionic
Reading

Kako pokazuju rezultati novog istraživanja, u dobi od 65 godina žene se najbolje osjećaju u svom tijelu te su najzadovoljnije izgledom. Evo zašto

Kako pokazuju rezultati novog istraživanja, žene se u svome tijelu najbolje osjećaju s navršenih 65 godina života. Žene s više od 65 godina (81 posto) samouvjerenije su po pitanju tijela i izgleda nego znatno mlađe žene u dobi između 16 i 24 godine (70 posto), prenosi Daily Mail. Prema riječima znanstvenika, tek je svaka šesta žena u Britaniji u dobi između 45 i 54 godina rekla kako se osjeća potpuno samouvjereno po pitanju svog tijela.

Istraživanje koje je provela kozmetička kuća L'Oreal pokazala je kako se, u pravilu, osjećamo znatno mlađe od svoje stvarne dobi. Pokazalo se kako se muškarci (21 posto) u kasnijoj dobi osjećaju pozitivnije po pitanju izgleda nego žene (16 posto).

Kako pokazuje istraživanje, pojava sijede kose, bora i tamnih podočnjaka stvari su koje najviše zabrinjavaju žene, a muškarce te promjene u prosjeku nešto manje uznemiruju. Da zadrže i očuvaju mladolik izgled, i muškarci (35 posto) i žene (54 posto) upotrebljavaju različite kozmetičke preparate.

U studiji su sudjelovale dvije tisuće Britanaca, a pokazalo se kako L'Orealov indeks samopouzdanja koji mjeru samouvjerenost po pitanju izgleda bilježi uspone i padove kako starimo.

Čak 65 posto ispitanika vjeruje kako izgled uvelike utječe na ukupno samopouzdanje, a ženama izgled prosječno igra najznačajniju ulogu po pitanju samopouzdanja pa tako čak 70 posto kaže kako im upravo izgled utječe na sve segmente života.

U usporedbi s izgledom, i drugi čimbenici utječu na ukupno samopouzdanje, poput radnog mjesta (41 posto), financijska sigurnost (62 posto) te osobe koje ih podržavaju, poput obitelji i prijatelja (62 posto).

Trećina ispitanika otkriva kako priželjkuje izgledati mlađe, a 93 posto žena tvrdi kako im kozmetički proizvodi i proizvodi za kosu mogu podići samopouzdanje.