Priča o malom brendu i njegovoj dizajnerici

Kad se spoje kreativnost i ljubav nastane čarolija

06.12.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Ovo je priča o malom brendu koji je ime dobio tek kasnije, jer na početku nije ni trebao biti brend. MagicLand je nastao totalno spontano, iz jedne ideje za kreiranjem personaliziranog i jedinstvenog nakita prijateljicama za poklon. Iako sam mislila da će to biti jednokratna zabava s jednostavnim malim ciljem, jako mi se svidjelo, a s vremenom je preraslo u moju veliku ljubav. Otkrila sam kreativku u sebi za koju nisam ni znala da postoji i cijeli taj kreativni svijet me skroz oduševio

Ja zaista nisam tražila ovaj posao. Imala sam i imam i dalje posao koji obožavam jer radim sa ljudima i pomažem im da kroz promjene prehrambenih navika ostvare svoje fizičke ciljeve i poboljšaju svoje zdravlje. Za mene, posao ljepši od toga ne postoji. Ali nekako mi se ova kreativnost uvukla pod kožu i totalno sam se zarazila njome.

Jedna narukvica potaknula je ideju za drugu, pa za ogrlice, naušnice i uskoro se to iz hobija razvilo u posao. Ne volim, doduše, to zvati poslom jer kad radiš ono što voliš zapravo ne radiš nego uživaš u svakom trenu. Vjerujem da je upravo to razlog zašto je sve tako dobro i krenulo.

Zanimljivo je to što sam ja bila uvjerena da nisam kreativna i to skoro cijeli svoj život. Tako nešto mi nije padalo na pamet prije jer kao, ja to neću znati. I onda kad je ovako spontano krenulo, razvijalo se, ja sam se samo prepustila. Negdje dvije godine nakon prve narukvice nešto sam tražila u svojoj radosnici i tamo pročitala da sam kao mala, još u vrtiću, radila narukvice i ogrlice od nekih plastičnih perlica. Ja se tog ne sjećam, ni mama se ne sjeća, ali zapisala je. Kad i gdje se to potisnulo, ne znam, ali drago mi je da se vratilo. Tko zna koliko skrivenih talenata imamo, a da to uopće još ne znamo. Zato vjerujem da je važno barem malo vremena svakog dana ukrasti za sebe i raditi ono što nas najviše veseli jer će nas to dovesti do naših talenata i otkriti nam možda neki trenutno skroz nezamislivi svijet. To je priča koju želim ispričati svojim kreacijama i potaknuti druge ljude da stvaraju svoju priču.

Nakon nakita, nastale su i potpuno ručno rađene personalizirane sandale, a onda i torbice koje su mi pokazale da čak i kad misliš da je nešto za tebe nemoguće, uz malo truda, istraživanja i ulaganja u sebe i svoje vještine itekako postaje moguće i izvedivo. Tako sam naučila heklati sama uz pomoć video tutoriala i tu se stvorilo još more ideja jer heklanjem mogu nastati predivne stvari. Vrlo brzo sam u MagicLand ponudu uvrstila šalove, kape, trakice za kosu, baby papučice-cipelice, ukrasne jastuke u obliku srca, špangice za kosu, košarice za odlaganje raznih sitnica, džempere i na kraju opet se vratila na nakit, rađen heklanjem.

Volim naglasiti da je glavni materijal svakog proizvoda ljubav. Puno ljubavi i malo čarolije koju želim prenijeti svim ženama, djevojkama i djevojčicama koje će nositi bilo koji MagicLand proizvod. Često me pitaju kako stižem sve to raditi sama. Zapravo, imam svoje male i velike pomoćnike koji su se već ispraksirali u rađenju narukvica i sa njima mi uvijek pomažu. Kao i kod fotografiranja što im nije najdraži dio jer sam ja poprilično veliki kritičar za dobru fotografiju, pogotovo kad na njoj ja predstavljam MagicLand, ali uspijemo naći neki kompromis.

Najtraženije u zadnje vrijeme su torbice, potpuno različite, manje i veće, elegantne i s resicama, za svaki i svačiji stil.

A kako nam je došlo hladnije vrijeme, trenutno su najaktualnije kape, šalovi i baby papučice. Sve je heklano od mekane, tople vune za toplu, ugodnu i cozy zimu. Iz cijelog asortimana ponekad je teško odlučiti i zato je idealan poklon voucher koji možete izabrati za bilo koji proizvod kako bi buduća vlasnica mogla sama, zajedno sa mnom, kreirati svoju idealnu torbicu, šal, narukvicu ili nešto drugo. U svakom slučaju, pogriješiti ne možete, jer nositi ljubav u bilo kojem obliku uvijek je u trendu i svakome najljepše pristaje.

With lots of Love and a little bit of Magic,

Monika

Monikin rad možete pratiti putem Facebook i Instagram stranice.