OTKRIVENA TAJNA

Kad se prijateljstvo pretvori u ljubav

05.12.2013 u 10:02

  • +4

Ljubav nakon prijateljstva

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Zaboravite kemiju! Odnos izgrađen na prijateljstvu ključ je trajne veze, a dokazuju to i brojni primjeri iz javnog života

Ljubav Kim Kardashian i Kanyea Westa izgrađena je na prijateljstvu dugom čak devet godina. To je bilo pogubno za njezin brak s košarkaškom zvijezdom Krisom Humphriesom koji je trajao samo 72 dana. Trebalo joj je neko vrijeme da shvati kako je Kanye, kojega je upoznala još 2004, pravi čovjek za nju.

Predstavljajući dijamantni zaručnički prsten na Twitteru je napisala:'Udat ću se za svog najboljeg prijatelja!'

Stručnjak za odnose i pisac Andrew G Marshall kaže kako za parove koji imaju zaleđe u vezi postoje veće šanse za dugoročnu sreću nego one 'instant veze'.
Naime, ljudi mogu postavljati lažne profile i slike na internetu, predstavljati se u ljepšem svijetlu no što zaista jesu. Andrew G Marshall ipak shvaća da ljudima može djelovati vrlo staromodno da se zbliže s dugogodišnjim prijateljem jer očekuju nešto novo.


'Velika prednost onoga tko ti je prijatelj je da su ti oči otvorene, a ne da se fantazira o njemu', smatra.

Osim Kim i Kanyea, nakon dugog prijateljstva u sretnoj su vezi završili i Carey Mulligan i glazbenik Marcus Mumford, Ashton Kutcher i Mila Kunis. Patrick Kielty i Cat Deeley upoznali su se 2002, ali trebalo im je punih 10 godina da se zaljube.

Nakon razvoda od Demi Moore, Ashton je pronašao ljubav s glumicom Milom Kunis koju je upoznao na setu 'Ludih 70-ih' 1998.

Prijateljstvo Carey Mulligan i Marcusa Mumforda datira još od djetinjstva, a vjenčali su se u travnju prošle godine .

Ryan Reynolds i Blake Lively postali su prijatelji dok je Ryan još uvijek bio u braku sa Scarlett Johansson. 'Ako sam provela neko vrijeme s muškarcem, to je zato što mi je on prethodno bio prijatelj', rekla je Blake .

Tatjana Jurić i njezin novi dečko Mirjan Vlahović poznaju se još iz srednje škole, no tek nedavno su se upustili u vezu. Glumica Zrinka Cvitešić i glazbenik Hrvoje Rupčić također su se poznavali godinama prije nego su ušli u vezu. Prije nego su među njima frcnule ljubavne iskre, prijatelji su bili i Nikša Kušelj i Mara Bratoš. Bivša supruga Tonyja Cetinskog Ivana Nobilo niz godina bila mu je prijateljica i poslovna suradnica prije nego su se upustili u vezu, a onda i brak.