INTERVJU: MARIJANA BATINIĆ

'Kad pogriješiš s cipelama, cijeli stajling pada u vodu...'

13.05.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Marijana Batinić, RTL-ova voditeljica, poznata je po svom odličnom modnom stilu i zapaženim stajlinzima, a u intervjuu se prisjetila i svojih modnih i beauty eksperimenata koje bi danas najradije zaboravila

Vječito nasmijana Splićanka sa zagrebačkom adresom u svom je stilu otkrila ponešto o svojim modnim i beauty tajnama, čije savjete najviše uvažava kad su u pitanju modne kombinacije te što o misli o stilu supruga Mateja.  

Uvijek ste besprijekorno dotjerani, koliko vam vremena treba da se spremite za van?

Otkad sam rodila, treba mi 15 minuta ako mi je oprana kosa. Nema više dugih promatranja svog odraza u ogledalu, preispitivanja, preoblačenja. Nema se vremena. 

Što je vaš najveći modni promašaj? Jeste li puno vrludali dok niste pronašli svoj stil?

Ma vrludala sam okolo naokolo od Xene ratnice do fazana, preko darkerice, sve faze sam prošla i napokon pronašla sebe.

Jeste li u prošlosti eksperimentirali s bojama kose? 

Jesam! Dečki iz kvarta su me prozvali fazan zbog šarenila na mojoj glavi.

Volite li online šoping i što mislite o njemu?

Volim, ali sam imala i loših iskustava... Treba  pripaziti. Dvaput sam dobila fake stvari. Dobro sam se namučila dok nisam dobila povrat novca.

Što biste voljeli imati u svojoj garderobi? Kupujete li ciljano ili kad vam se što svidi?

Sve manje ulažem u garderobu, sad sam malo više u interijerima i uređenju doma. Često napišu kako sam trendi, a ja sve manje volim stvari u trendu.

U što se isplati uložiti više novca?

U svilu, kožu, dobre cipele, torbu. Više ne gomilam stvari.

Kako treba biti odjeven muškarac po vašem ukusu?

Moj suprug  je, kad smo se upoznali, bio poprilično modno razigran i šaren. Danas izbjegava boje u širokom krugu, a najčešće ga vidim u crnom ili sivom. Zavila sam ga u crno... Šalim se, muž mi ima neki svoj đir i meni se jako sviđa. Ima stila. Što se savjeta tiče, progovorim ja tu i tamo, ali nema smisla jer on samo sebe sluša.

Jeste li ikada koristili usluge stilista?

U posljednje vrijeme da, ali za televizijske projekte. Opet zbog nedostatka vremena. Donedavno sam i na televiziji većinom bila sama sebi stilist. Na 'Big Brotheru' me odijevala moja Petra Nižetić, a sada mi je stilistica Iva Gradišar. Napokon sam pronašla osobu koja mi bira odjeću koju bih si ja odabrala da obilazim trgovine.

  • +5
Marijana Batinić Izvor: Pixsell / Autor: tportal montaža

Čije savjete najviše uvažavate kada su u pitanju modne kombinacije?

Najvažnija mi je moja vizažistica Lucija Juroš, bez koje ne bih znala što bih na snimanjima. Ona mi je sve, od prekvalificiranog asistenta (mogla bi biti top producent), best frendice na terenu, do urednice koja me ispravlja kad nešto pogriješim. Bez nje baš ne mogu. Mogu li joj ovim putem poslati poruku? Lucija, molim te, nemoj me nikad napustiti, znam da sam naporna nekad i teška i znam da bi u vrijeme dok si sa mnom mogla raditi puno važnije i korisnije stvari, znam da imaš posla preko glave i bez mene, ali ostani tu, kad završim televizijsku karijeru, bit ću ja tebi asistent. E, da, ima tu još prijateljica, rodica, uglavnom iz Splita... Lela, Petra, Maja... Prepoznat će se one .U biti, krivo sam rekla, one me ne savjetuju, već me kritiziraju, baš onako kako to rade prave prijateljice. Ne štede me!

Gomilate li i vi odjeću i obuću koju kasnije ni ne stignete nositi? Što radite s onim što više ne nosite?

Imam 18 godina mlađu sestru pa njoj proslijedim, ali ima i ona neki svoj đir koji je drugačiji od mog pa se znamo i porječkati jer mi je neshvatljivo da joj se ne sviđaju neki odlični komadi. A što da kažem, žena ima osobnost.

Čega vam nikad nije dosta u ormaru? Koje modne dodatke volite?

Cipele su mi najvažnije za outfit. Cipele ne moraju biti skupe, ali moraju odgovarati outfitu. Kad pogriješiš s cipelama, cijeli stajling pada u vodu.

Jeste li privatno uvijek našminkani?

Nikad. Bude mi često neugodno kakva osvanem u obližnjoj trgovini. Tješim se da me ljudi ne prepoznaju. Stvarno budem kao da me poplava donijela. Nije samo do šminke, nego i stajlinga beskućnika i frizure-petarde.

Kako ste vratili liniju nakon poroda? Što biste savjetovali mladim mamama?

Linija se vratila nakon devet mjeseci, polako i postupno. Iako sam u odjeći znala izgledati kao prije trudnoće, nije to bilo ni blizu moje stare linije. Bila sam se pobunila oko toga što se žene koje rode odmah stavlja na vagu. Malo je to ponižavajuće. Najvažnije je koliko kilograma je tko dobio i koliko je tko izgubio. To nije fer prema ženama kojima ostane višak kilograma. Mogla sam ja biti ta. Uglavnom, treba izbjegavati pisati o nevjerojatno uspješnom skidanju kilograma poslije poroda i povratak u stari konfekcijski broj ne bi smio biti imperativ.

Vidimo da ste nekad i modno usklađeni s kćerkicom, sviđa li vam se takav trend? 

Ja ne težim nikakvom usklađivanju, to se najčešće dogodi slučajno. Samo svojoj kćeri kupujem stvari koje se meni sviđaju. Nisam neki ljubitelj roze boje i šljokica pa joj najčešće biram komade koji se meni sviđaju. Mislim da će se to brzo promijeniti jer je šefica zaljubljeno počela gledati sve te ružičasto, nebesko plave tonove, volane, cirkone i slične čudesne kostime iz Disneyjevih filmova. Mislim da nam slijedi uskoro ta faza.

Tko vam je modna inspiracija? Pratite li modne blogove?

Prije sam više pratila tu cijelu modnu scenu, sad stvarno nemam vremena pa sam se počela furati kao na klasiku s malim odmakom.

Izdvojite jedan omiljeni kozmetički proizvod koji biste ponijeli na pusti otok.

Biologique losion i Biologique kremu sa zaštitnim faktorom, to dvoje bi mi sigurno sačuvalo lice od jakog sunca i suše. Godinama sam istraživala preparativnu kozmetiku, eksperimentirala, ali ne postoji ništa bolje od Biologiquea ako želite zadržati mladenački izgled.

Vaša omiljena kombinacija za van u kojoj se najbolje osjećate?

Uske traperice, oversized košulja-tunika i čizmice od brušene kože. I na kraj svijeta u toj kombinaciji...