IVANA MALTAR:

'Jura Stublić nije pretučen, odbio je nastupiti'

04.01.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Jura Stublić u novogodišnjoj noći trebao je nastupiti u Čakovcu, no nastup je otkazan. Sam glazbenik tvrdio je da je pretučen te da je završio na Hitnoj, pa je nastup morao otkazati, no kuloarima su kružile i drukčije verzije događanja na Silvestrovo

Na čakovečkom Trgu Republike, gdje su građane za doček Nove godine trebali zabavljati klapa Maslina i Jura Stublić i Film, posjetitelji su ostali razočarani jer se na pozornici nije pojavio Jura Stublić zajedno sa svojom grupom, iako je njegov nastup bio najavljen.
Glazbenik je tvrdio da je te večeri pretučen, no u priopćenju javnost koje potpisuje direktorica Turističkog ureda Ivana Maltar stoje sasvim drugačiji razlozi otkazivanja nastupa, piše ecakovec.com

'Turistička zajednica grada Čakovca organizator je brojnih manifestacija i javnih programa u gradu Čakovcu, uključivo i dočeka Nove godine. Uz podršku sponzora, ove smo godine odlučili svojim građanima i posjetiteljima pokloniti novogodišnji program s poznatim hrvatskim izvođačima – klapom Maslina te Jurom Stublićem i grupom Film.

Organizacija dočeka odvijala se u najboljem redu do trenutka kada smo obaviješteni da se gospodin Jura Stublić i bend nisu pojavili na tonskoj probi i da ne žele nastupati. Odmah po saznanju, odlučila sam osobno stupiti u kontakt s gospodinom Stublićem koji je nakon dužeg razgovora i nagovaranja ostao ustrajan u svojoj odluci da nije u mogućnosti održati koncert jer se ne osjeća dobro. Nakon toga je zajedno s članovima grupe Film napustio Čakovec.

Također želim napomenuti da nisam primijetila da je gospodin Stublić pretučen. Takvim ishodom bili smo primorani brzo djelovati kako bismo održali novogodišnji program, te je dogovoren duži nastup klape Maslina, kao i zamjenski izvođač gospodin Boris Babarović – Barba, pjevač legendarnih Crvenih koralja.

O događajima ranije te večeri u hotelu između dviju spominjanih strana doznali smo iz medijskih članaka i službenog priopćenja odvjetnika Xenia promet d.o.o, gospodina Darka Domjana. Čude nas, doduše, neki od medijskih navoda, primjerice kako gospodin Stublić tvrdi da nije prepoznao predstavnika agencije u dogovoru s kojim je došao na koncert u Čakovec.

Isto tako, ukoliko se radilo o napadu, kako to da su obje strane prijavljene za narušavanje javnog reda i mira od strane policije, kako navode pojedini mediji?' stoji u službenom priopćenju.

'Turistička zajednica grada Čakovca u cijeloj ovoj situaciji smatra se oštećenom stranom te ćemo sukladno sklopljenom ugovoru tražiti naknadu nastale štete i javnu ispriku građanima', kaže Maltar.

Stublić je, pak, u razgovoru za Jutarnji list ispričao svoju verziju događaja i najavio kaznene prijave protiv svog napadača.
'Najprije da razjasnimo nešto: nisam pretučen nego sam izvrgnut iznenadnom napadu koji nisam očekivao' kazao je Stublić čiji je sukob s organizatorom koncerta nastao zbog novca, odnosno zbog isplate honorara, zbog čega se obračunao s dotičnim 59-godišnjakom iz Marije Bistrice.

'Taj me organizator, odnosno posrednik organizatora pozvao u sobu nekoliko sati prije nastupa, gdje mi je trebao pokazati potvrde o uplaćenim honorarima i porezima. Ustanovilo se da je uplata izvršena samo na dio sredstava te je dotični ostatak htio isplatiti u gotovini. Rekao sam mu da je to protupravno i da ne pristajem na takve dogovore, na što je on burno i iznenadno reagirao te me nekoliko puta udario u glavu i odgurnuo. Od udarca sam pao unatrag i spotaknuo se o hotelski namještaj te sam pao i ozlijedio kralježnicu' kazao je Stublić, koji je nakon okršaja htio napustiti prostoriju u kojoj se incident dogodio, ali ga organizator nije pustio van.

'Zaključao je sobu, držao me zatočenog oko sat vremena, i prijetio da će me ubiti' priča Jura koji je zbog incidenta, zajedno sa svojim napadačem, zaradio prijavu protiv narušavanja javnog reda i mira.
'Ja sam u ovom slučaju potpuno nevin i zbog toga ću tražiti pravdu pravnim putevima' kaže Stublić te naglašava da je njegovom napadaču donesena zabrana pristupa.