Tjedan mode u Milanu

Jeziva tišina koju je prekidao tek pljesak publike: Armani je održao reviju bez glazbe u čast ljudima u Ukrajini

27.02.2022 u 22:20

Bionic
Reading

Giorgio Armani u nedjelju je u tišini, bez glazbe, održao svoju modnu reviju u Milanu u znak poštovanja i solidarnosti s ljudima koji proživljavaju teške trenutke u rusko-ukrajinskom sukobu

Manekenke su šetale modnom pistom u jezivoj tišini koju je prekidao jedino pljesak publike. 'Moja odluka da ne koristim glazbu je znak poštovanja prema ljudima koji proživljavaju ovu tragediju u Ukrajini', objavio je dizajner na Twitteru.

'Jedino što možemo je poslati poruku da ne želimo slaviti dok se nešto tako užasno događa oko nas', rekao je na reviji 87-godišnji dizajner, vidno dirnut, kako prenosi Reuters.

  • +10
Giorgio Armani jesen/zima 2022./2023. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Muški i ženski modeli predstavili su kolekciju jesen/zima 2022/2023. Poznati je dizajner u sklopu revije predstavio i nove modele haljina, bluza, a isticali su se dugi bijeli kombinezoni i cvjetni printevi.

Armanijeva revija tradicionalno zatvara milanski tjedan mode, koji je ove sezone održan uglavnom uživo, umjesto putem digitalnih prezentacija kao ranije zbog pandemije. Sudjelovali su i Prada, Gucci, Dolce&Gabbana i druga prestižna modna imena.