UKUSNO I BRZO

Jeste li za staklene rezance s bukovačama?

11.06.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Azijska kuhinja prepuna je ukusnih iznenađenja, a kada jednom probate namirnice poput staklenih rezanaca, pripremat ćete ju još češće

Stakleni odnosno rižini rezanci idealni su za pripremu u voku, a dodate li im ukusne bukovače s povrćem i začinima, dobit ćete umak kojem je teško odoljeti. Ovaj recept uz pikantan okus čili papričica donosi Lidl trgovina, koja je u svoj asortiman uvela sve potrebne sastojke za spravljanje jela iz azijske kuhinje. Recept možete lako prilagoditi svojim željama pa primjerice dodati komadiće mesa.

Sastojci:

100 g tankih staklenih rezanaca
1 crvena i 1 žuta paprika
3-4 ljute čili papričice
300 g bukovača
3 češnja češnjaka
1 komad svježeg đumbira (dužine 2 cm)
6 do 7 žličica sezamova ulja
sol, papar, goruščica u prahu
1 žlica čili umaka
125 ml temeljca od gljiva (gotov proizvod)

Priprema:

Stavite rezance u toplu vodu da omekšaju pa ih ocijedite i narežite na komade dužine od 3 do 4 cm. Paprike i čili papričice prepolovite, očistite od sjemenki i operite pa narežite na kockice. Gljive očistite i narežite na komade, a đumbir ogulite i na sitno nasjeckajte zajedno s češnjakom.

Nakon što ste zagrijali ulje u voku pecite povrće 3 do 4 minute. Zatim sve začinite te dodajte čili umak i temeljac od gljiva. Kuhajte na laganoj vatri 4 do 5 minuta uz povremeno miješanje. Poslužite rezance s umakom.