RECEPT

Jeste li za bijelu juhu od rajčica i bosiljka?

14.02.2013 u 08:35

Bionic
Reading

Tim restorana OXBO Urban Bar & Grill hotela Doubletree by Hilton osmislio je afrodizijački jelovnik za Valentinovo na kojem se nalazi i ova bijela juha od rajčice i bosiljka uz pjenicu od tartufa te goveđi odrezak s boka, što će pripremiti poznati glavni kuhar Tomislav Nikšić

Potrebni sastojci:

- svježa rajčica3 kg
- vrhnje za kuhanje 0,5 l
- sol 0,018 kg
- papar 0,06 kg
- svježi bosiljak 0,01 kg
- tartufi 0,01 g
- mlijeko 0,5 l
- tartufata 0,05 kg
- ulje od tartufa0,01 l

Priprema

Svježu rajčicu izmiksamo i stavimo u gazu, zavežemo špagom i pustimo da visi iznad posude tako da iz gaze izlazi samo čisti prozirni sok od rajčice.

U lonac stavimo grijati sok od rajčice, dodamo svježi bosiljak i vrhnje. Pustimo da prokuha i reduciramo do željene gustoće. Kad je gotovo, provjerimo okus, procijedimo kroz sitno cjedilo.

U lonac dodamo istu količinu mlijeka i vrhnja za kuhanje, dodamo ulja od tartufa, tartufatu i stavimo grijati. Kad je toplo, štapnim mikserom miksamo da dobijemo pjenicu kao za cappuccino, juhu stavimo u šalicu, stavimo pjenicu od tartufa i naribamo tartuf po pjenici.