DOVOLJNO 'LUDI'

Jelena Rozga iskreno progovorila o odnosu s Huljićima

19.11.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Jelena Rozga otvorila nam se te priznala kako je proživljavala ljubavne brodolome, je li osvetoljubive naravi te zašto ne napušta Huljića

Iako smo očekivali pravi cirkus od novog singla istog imena, pjesma je sve iznenadila jer je lagana i emotivna. Je li ti to jedna od najboljih pjesama u karijeri?
Svaku svoju pjesmu volim, ali za neke pjesme još u fazi njihovog stvaranja imam nekakav poseban osjećaj. To se dogodilo i s 'Cirkusom'. Izuzetno jake riječi i melodija su nešto što ovu pjesmu svrstavaju od jednu od mojih najdražih, a iskreno se nadam i jednu od najboljih. Mnogi mi govore da im je 'Cirkus' uz 'Bižuteriju' najdraža od svih mojih pjesama. Puno mi to znači.

Mnoge žene su se prepoznale u pjesmi - možeš li reći ima li autobiografske note? Prepoznaješ li se ti u njoj?
Da biste neku pjesmu iskreno otpjevali, ne morate proživjeti svaki njen stih, jer nekada je osjećaj koji vas u tom trenutku obuzme dovoljno snažan da se poistovjetite s tom situacijom ili emocijama koja neka osoba osjeća. U svakodnevnom životu svi se inspiriramo običnim stvarima, tuđe ljubavne priče nas inspiriraju, tuđe tužne sudbine nas rastužuju ili tuđe smiješne situacije nasmijavaju. Ja sam osoba koja nikada u životu nije pristajala na polovične emocije - u ljubavi sam uvijek išla na sve ili ništa.


Kako preživljavaš ljubavna razočaranja?

Svaka ljubavna priča je jedinstvena, pa tako i njen kraj. Nekada sam ljubavne brodolome proživljavala uz suze, a nekada uz društvo i osmijeh. Nekada ljubav sama po sebi nije dovoljna, nekada jednostavno dvoje ljudi unatoč ljubavi ne uspiju opstati, no u tom procesu najvažnije je sačuvati sebe. Nekada je taj proces kraći, a nekada dulji, no uvijek sam vjerovala da nekoga koga si tako jako volio ne možeš samo tako prestati voljeti, ali vrijeme ipak učini svoje.

Jesi li osvetoljubiva?
Nisam takve naravi, ni u ljubavi, ni u prijateljstvu, ni u poslu. U takvim situacijama vodim se razumom, a ne srcem.

Misliš li da smo kao žene osuđene na ženske muke?
Mi žene jednostavno ne možemo živjeti bez ljubavi i za nju činimo gotovo sve. Taj osjećaj nas ispunjava i upravo o njemu postajemo ovisne, stoga bih rekla da upravo u ime ljubavi činimo više kompromisa i taj osjećaj ne puštamo tako lako.

Mnogi misle da ljubav ima rok trajanja - koje je tvoje mišljenje?
Ljubav ne poznaje godine, granice ili bilo koja druga ograničenja. U svaku ljubavnu vezu u koju sam ulazila vjerovala sam da je upravo ona za cijeli život. Svaki put kada sam dala svoje srce vjerovala sam da je zauvijek i upravo taj osjećaj je onaj koji me ispunjava.

Huljići i ti ste dobitna kombinacija - imaju li već nešto novo spremno za tebe?
Uvijek smo u procesu stvaranja novih pjesama, stalno nešto glazbeno eksperimentiramo i razgovaramo. Sada trenutno radimo na pjesmama za moj drugi album, što me iznimno veseli jer je od albuma 'Bižuterija' već prošlo tri godine. Jednom sam rekla da u obitelj Huljić imam iznimno povjerenje i da njihovim vizijama bezuvjetno vjerujem - upravo oni su dovoljno 'ludi' da odu tamo kamo nitko drugi neće, a ja sam dovoljno hrabra da ih slijedim. Kada imate dobitnu kombinaciju na svojoj strani, ne mijenjate je.

Imaš li već gažu za Novu godinu?

Upravo ovih dana dovršavamo posljednje dogovore oko toga, a mogu vam obećati da će to, kao i svaki put do sada, biti najluđa noć.

Daješ li prijateljicama ljubavne savjete?
Moram priznati da sam jako dobar slušač, a nekada je ljudima to potrebnije od riječi. Nekada vam samo treba da vas netko sasluša.

Stella je opjevala tvoje pjesme, totalno drugačije. Jesu li te oduševili obradama?
Pratim 'Stellu' i, naravno, slušala sam obrade svojih pjesama. Jako je to lijepo urađeno, s odličnim interpretacijama. Zanimljivo je slušati kako vašim pjesmama netko udahne neki novi život, što samo dokazuje da je dobra pjesma uvijek dobra, u kakvom god se ruhu izvela. Naravno, moram izdvojiti meni najdražu izvedbu Hane Huljić i Vande Winter - 'Suze biserne'.