KREMASTO I ZDRAVO

Jela koja možete napraviti s jednom čašom jogurta

10.09.2015 u 07:24

Bionic
Reading

Jogurt je zdrava, ali i ekonomična namirnica koju je uvijek imati dobro kod kuće jer će nadopuniti svaki glavni obrok od doručka do večere

Čaša jogurta može poslužiti za nekoliko jednostavnih jela kojima ćete brzo i lako utažiti glad i zato ga je uvijek dobro imati u hladnjaku. Osim toga, jogurt je zdrava zamjena za vrhnje pa ga primjerice radite sa salatama i nekim umacima.

Umak od jogurta s bosiljkom

Kako savjetuje Yahoo Food, s jogurtom možete napraviti ukusni umak za tjesteninu. Dodajte sol, bijeli papar, usitnjeni češnjak, bosiljak i malo sjeckane rajčice. Sve možete smiksati mikserom i dodati parmezana. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i prelijte umakom.

Tjestenina sa sirom i grčkim jogurtom

Popularni američki makaroni sa sirom kod nas se slažu sa svježim sirom pa zašto onda ne probati i inačicu s grčkim jogurtom. Prema receptu adashofsoul.com trebate zagrijati maslinovo ulje pa dodati malo brašna. Zatim ga promiješajte te dodajte malo mlijeka dok ne dobijete gusti umak. Posolite i poparite te umiješajte naribanog sira po želji. Pustite neka se malo ohladi pa dodajte čašu grčkog jogurta i prethodno skuhanu tjesteninu. Stavite u protvanj, naribajte sir na vrh i pecite desetak minuta u pećnici dok se ne rastopi.

Marinirajte piletinu

Meso je uvijek ukusnije i sočnije ako ga prethodno mariniramo, a za manji komad dovoljno je da odstoji do pola sata. Uz jogurt u marinadu stavite malo maslinova ulja, sol, papar, limunovu koricu, sušeni origano i sjeckani svježi peršin.