U DUHU 50-IH

Jednostavno i glamurozno: Kako je Ana de Armas stajlingom odala počast Marilyn Monroe

11.09.2022 u 22:27

Bionic
Reading

Na filmskom festivalu u Veneciji održana je premijera filma 'Plavuša' (Blonde) s Anom de Armas u ulozi Marilyn Monroe, a film je dobio je 14-minutne ovacije, najviše zahvaljujući glumi lijepe Kubanke. Stajling za premijeru pomno je planirala kako bi njime odala počast legendarnoj plavuši

'Voljela bih da ljudi vide Normu Jean i da se mogu povezati s njom i osjetiti je, više nego da nauče nešto novo o Marilyn Monroe. Da su također u stanju vidjeti njezinu bol i ranjivost. Voljela bih da gledatelji ponovno otkriju tko je ona bila, u smislu tko je bila žena ispod lika Marilyn Monroe, da otkriju njenu ljudsku stranu', rekla je de Armas koja je na premijeri filma legendarnoj holivudskoj zvijezdi odala počast i odabirom garderobe i stajlinga.

Njezina plisirana roza večernja haljina od satenskog muslina s potpisom Louisa Vuittona bila je više nego savršen odabir za tu prigodu.

  • +19
Ana de Armas Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Inspiracija za haljinu je bilo odavanje počasti ikoničnim haljinama koje je ona nosila, bilo na filmu ili stvarnom životu. Željela sam kombinirati siluetu bijele haljine koju je nosila u 'Sedam godina vjernosti' i boju iz 'Muškarci više vole plavuše'. Željela sam nešto lagano, da imam osjećaj da leprša jer mi se čini da je to najsličnije njoj, njenom duhu', kaže glumica.

Lepršava roza haljina koju je Ana de Armas nosila na premijeri u Veneciji izrađena je od 60 metara tkanine i u nju je utrošeno 350 sati rada.

'Nicolas Ghesquière je zaista napravio sve da haljina ima nešto od Marilyn, a da još uvijek bude Vuitton. Cijela haljina je ručno plisirana, a plisirani remen je baš u Nicolasovom stilu. Predivno završava i modernizira siluetu', rekla je Samantha McMillan, stilistica Ane de Armas.

Stajlingu je glumica prilagodila frizuru i šminku za što su bile zaslužne frizerka Jenny Cho i vizažistica Melanie Inglessis odali su također počast Monroe na svoj način.

'Htjela sam uhvatiti glamur 50-ih uz prekrasnu Louis Vuitton haljinu. Osušila sam kosu s pjenom, zatim zakovrčala dijelove uvijačem i ostavila da se ohladi. Zatim sam ih četkala u željeni oblik i poprskala jakim lakom za kosu za učvršćivanje', objašnjava frizerka kako je postigla valove u stilu 1950-ih. Za make up je vizažistica koristila Estée Lauder proizvode, a cilj je stvoriti 'bezvremenski izgled koji će zračiti iznutra...gdje je naglasak na Anini prirodnoj ljepoti.'