ČAS POSLA

Jedini način da brzo i lako narežete lubenicu

09.07.2014 u 07:27

Bionic
Reading

Lubenicu možemo nazvati kraljicom ljetnih namirnica – osvježavajuća je, slatka i ima malo kalorija. No prije nego što dođemo do slasnih zalogaja, treba je narezati

Mnogi se muče s rezanjem lubenica jer su velike, okrugle i lako skliznu sa stola. Možda će vam pomoći savjet chefa Rodneyja Bowersa koji je odlučio snimiti mini video s detaljnim uputama.

Prvi korak je odrezati vrh lubenice sa svake strane. Zatim eu prepolovite po sredini i dobit ćete dvije jednake polovice koje mogu stajati na površini bez da se otkotrljaju s radne površine.


Sada ste već na pola puta. Uzmite jednu od dvije polovice i prerežite je na pola. Nakon toga svaku polovicu još jednom razdijelite i dobit ćete oblik kriški. Posljednji je korak taj da svaku krišku izrežete na trokute i lubenica je spremna za posluživanje.