MANJE JE VIŠE

Jedini modni stil koji je baš uvijek u trendu

15.01.2016 u 09:12

Bionic
Reading

U svijetu mode postoji jedan trend koji nastavlja svoj život iz sezone u sezonu. Društvena mreža Pinterest s javnošću je podijelila poučne podatke koji mnogo govore o našim modnim preferencijama

Brojke s kojima je Pinterest izašao u javnost potvrđuju da je minimalistički stil jači nego ikad prije s 4,5 milijuna okačenih slika (pinova) koji se odnose na minimalističku odjeću iz kolekcija s preko 300 milijuna modnih stranica.

Minimalistički trend odnosi se i na minimalistički stil uređenja interijera čija je popularnost nakon blagdana porasla za 19 posto. Minimalistički trend ne pokazuje znakove opadanja popularnosti, naprotiv. Nastavlja se razvijati, a kada govorimo o njemu u modnom smislu, donosimo vam par ideja kombiniranja odjevnih komada i dodataka za styling koji pažljivo prati minimalističku filozofiju.

Monokromatske odjevne kombinacije

Monokromatske shema boja put je kojim možete krenuti za postizanje minimalističkog učinka. Oblačenje od glave do pete u bijele ili crne odjevne kombinacije može djelovati zastrašujuće, ali to je jedan od najlakših načina na koji ćete postići minimalistički izgled. Čiste linije odjevnih komada dodatno naglašavaju modnu filozofiju minimalizma.



Colorblocking

Minimalistički stil odijevanja ne odnosi se isključivo na odjevne komade u crnoj i bijeloj boji. Minimalističke tendencije također će se postići geometrijskim uzorcima. Odjevni komadi i dodaci jednostavnih boja i čistih linija dobitna su formula.

Odijelo neravnih linija

Minimalizam se također često povezuje ravnim linijama odijela, no kako biste se odmaknuli od izgleda odijela koje djeluje strogo poslovno, odlučite se za sako neravnih linija i hlače širokih nogavica kojima ćete kompletirati izgled. Ako želite stvoriti još jedan sloj ove razigrane minimalističke kombinacije, dodajte vestu upečatljiva geometrijskog uzorka.

Uzorci i pastelne boje

Sako decentna printom u kombinaciji s odjevnim komadima pastelnih boja donijet će pravo osvježenje u svijet minimalizma. Suptilan uzorak neće nadvladati cjelokupan izgled, a pastelni tonovi odjevnih komada pomoći će kompletirati minimalistički izgled s lakoćom.

Krpice iz ormara

Za postizanje minimalističkog izgleda dovoljno je zaviriti u ormar. Omiljenu prugastu majicu kombinirajte s trapericama i dodajte predimenzionirani kaput u bež ili crnoj boji. Ovu kombinaciju dodatno začinite bijelim tenisicama i delikatnim nakitom.