KULTNI KOMAD

Jedini kaput koji nikad ne izlazi iz mode

19.01.2017 u 12:43

  • +5

Jeftinije verzije kultnog kaputa

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Kaput u boji devine dlake modni je klasik i nikad ne izlazi iz mode, stoga je investicija u koju se isplati uložiti jer ćete ga nositi godinama

Talijanska kuća Max Mara nije promijenila nijedan detalj na svom kultnom kaputu imena '101801' od premijernog lansiranja prije 36 godina. Bez obzira na nijansu, kaput hvaljenih proporcija od luksuzne vune i kašmira i s ručno šivenim detaljima ostao je potpuno isti.

'Kada ga je dizajnirala Anne-Marie Berette 1981., prvenstveno je bio zamišljen prema Max Marinoj filozofiji bezvremenske elegancije, kvalitete i dobrog dizajna', otkriva sadašnji kreativni direktor brenda Ian Griffiths. 'Taj je kaput bezvremenski klasik, a istovremeno vrlo rijetka pojava u modi', nadodaje Ian.

A photo posted by @maxmara on

Detalji na kaputu poput kimono rukava, dvorednog kopčanja, uz mogućnost nošenja remena, savršeno odgovaraju ženama različitih tipova građe i visine.

Njegov opušten dizajn privlači različite generacije, od tinejdžera do seniora, uvlačeći se u modnu priču 80-ih koja se danas ozbiljno reinterpretira u kolekcijama velikih dizajnerskih imena. U praktičnom smislu Max Marin kaput '101801' mekan je, lagan i udoban, s dovoljno prostora za nošenje i do dvije veste bez narušavanja izgleda linije.

A photo posted by @maxmara on

Iako si kultni Max Marin kaput rijetko tko može priuštiti zbog cijene od gotovo 25 tisuća kuna, lanci ulične mode ponudili su svoje modele kaputa koji izgledom imitiraju siluetu ovog bezvremenskog klasika.